Sigara Bırakılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2030da ismimi yeniden değişeceğim inşAllah
Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Merhaba saygı deger arkadaşlarım...
Bundan tam 6 sene önce çok yakın arkadaşımın canım kardeşim dedigim bir insanın bana 1 dal sigara uzatmasıyla başladım sigaraya o dönemler ailevi problemlerinde verdiği gazla başladım sigaraya en baslarda cok az içiyordum 1 paket beni en az 1 hafta götürüyordu ,2 yıl olmuştu başlayalı tam o aralar bırakmam gerektigini anladım (boyum 1.86 ve 65 kiloyum kilo almam gerektigini düşündüm, bu oy ortalamasına göre diyetisyen en az 80 kilo olmam gerektiğini söylemişti bana) ve bıraktımda işin kafamda bittigini düşüyordum içmeyeceğim zaman icmiyecegim diyordum bukadar basitti ,6 ay kadar bıraktım ondan sonra olum zaten birakabiliyorsun ne olabilir al 1 tane ic diye aldım bir hatada bulundum ardından 6 yıldır sigara iciyorum artık günde 1 paket kadar içiyorum dışarda otobüs beklerken elimin bos olduğunu hissediyorum kesinlikle elimde birseyler olmali diye düşünüp 1 sigara yakıyorum demem o ki durum cok kötü bir raddelere gelmeye başladı nefes alırken hırıltı sesleri geliyor boğazımdan çok fazla balgam yapıyor normalde öyle ergen gibi yerlere tükürecek biri değilim ama şunu ictigim zaman deli gibi tüküresim geliyor yani bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı...

Lütfen gereksiz yorum kasmak için birseyler yazmayın yok kafanda bitiriceksin falan,kuru yemis çekirdek önerisine kapalıyım gerçekten gün içinde her dakika öküz gibi atıştıran ve yiyen biriyim her zaman,ve gerçekten kilo almam gerek sigara yüzünden alamadığımı düşünüyorum.

Teşekkürler....

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Gec olmadan bırak. Kanser basliklarini bi oku millet nasil surunuyor bi gör. Sana degil ailene olan cok kötü olur. Kimseye bu aciyi yasatmaya hakkin yok

Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Ben bırakmayı denemeyi bıraktım. Böyle ölücez muhtemelen.

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Ben denedim 1 hafta bırakabildim sonrasında başladım ama evde olduğumuz şu günlerde tekrar denemeyi düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
sigara çok boş geliyor nedense kendi paranla ölüyorsun

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
24 yaşına kadar ağzıma sürmedim.
Eski nişanlıma bıraktırayım derken o bana başlattı.
Zaten hayatıma bir faydası dokunmadı zalımın kızı buda cabası.
Ben bırakamadım deli gibi içer oldum bir ara elektronik falan denedim sonra yine aynı.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Zaten şöyle başlar 1 kerelik dene sonra hayatın bitiyor

zombie knife
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
sigara başlayan coğu insan dost veya arkadaş kurbanı

Elbet Birgün
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
sigara bırakmanın bir çok alternatifi var araştırırsanız daha faydalı olur sakız beyin e sinyal vs gibi yöntemler

Efsane Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
“Sigara bağımlılığı da diğer bağımlılıklar gibi tedavi edilebilir bir durumdur. Tedavi yöntemi olarak birçok teknik kullanılmaktadır. Bunların başında yapılandırılmış psikoterapiler kullanıyoruz. Sigara içmeye yönelik duygu ve düşünceler ile nüksü önlemeye yönelik durumları terapide ele alınarak kişide davranış değişikliğine gidiyoruz. Motivasyonel görüşme bu terapilerde en önemli teknik olarak öne çıkıyor. Ayrıca gerek duyulduğunda ilaç tedavisi, dTMU gibi ek tedaviler de kullanılabiliyor.”

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Keske bırakabilsek .. irade ile bırakılabilir

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
valla bende bırakamıyorum olmuyor :/

THE LORD OF CHAOS
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Hocam 13 yaşında başladım aynı arkadaşın uzatmasıyla,18 yaşında yani bu sene bıraktım. Reklam gibi olmasın elektronik sigara (smok xpriv225w) kullanarak 6 mg nikotinli likit tüketerek sigarayı tamamen bıraktım çok şükür. Bu da bir bırakma yöntemi bana sorarsan,anneme sormuştum annemde nikotin bantları ile bırakmış. Bol şans

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Kardeşim sakın ha kendini çaresiz ve asla bırakamayacak gibi hissetme. Sigara seni ele geçirmesin. Senin kendi iraden var. Git internetten zararlarını oku. Sana atayım özelden. Daha bilmediğin sinir bozukluklarından kas hastalıklarına kadar çok yolu var. Çok genç başlamışsın mazAllah ilerde başına sorun açabilir. Kardeşim unutma, zararın neresinden dönersen kardır. Asla ben bırakamayacağım artık ölene kadar böyle falan diye düşünme. Kendine bir kız arkadaş yap. İleriki zamanlarda sana yardımcı olacaktır ben kendimden biliyorum anne babamdan daha çok yardımcı oluyor. Tabi kız arkadaşını da düzgün seç. Bırakman için işini kolaylaştıracak şeyler yap. Mesela spor yap egzersiz yap. Bir spor dalına yazıl git her gün. Kafanı başka şeye ver. Artık hiç içmeyeceğim deme tabi öyle olmaz. Sadece günde 10 içiyorsan 8 yap. sonra 6 5 derken 1 2 olur gider en sonunda da bırakırsın hocam. Bol bol su iç. Arkadaşlarınla gez toz sinemaya git vb. Kafanı dağıt açıkçası. Kafada bitiyor kardeşim.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Sigara hem ekonomik yonden hemde manevi yonden bizi bitiren bir illet bunu en basta kafadan bitirmek lazim yok nikotin beziymis hapoymis bunla olmuyo nefisine hakim olcan

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bence bu işe 1 kere bulaştıgında bırakamassın tabıkıde bırakanlar var ama emin ol bırakmak o kadarda kolay değil .

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
bence sigarayı bırakmalısın hiç bırakamıyorsan mesela günde 3 dal içiyorsan onu 2 ye indirmeye çalış sonra alışınca onu 1 dala indirmeye çalış böyle böyle ilerle çaya şeker atma muhabbetide öyle oluyor zaten ama sigara hiç içmediğim için bilmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...