Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
daha yolun başındasın diye merak etme sadece 1- 2 sene sonra atılmaya başlayacaksın hayata önceden okul vardı belli başlı projen vardı sabah erken kalkmalar okula gitmeler bütün gününü orda geçirmeler şimdi sebeplerin yok ileride yarataacaksın sıkılma devam
Merhaba dostum,
Yazdıklarından okuduğum kadarıyla düşük benlik saygısı ve aşırı karamsarlığa sahip olduğunu görüyorum. Bu tarz boşlukta hissetme, umutsuzluk, hevesini kaybetme durumları genellikle melankolik depresyon belirtileridir. Melankolik kişilik, düşük bir öz değer eğilimine sahiptir ve sıkça yetersizlik duygusuna kapılır. İleri aşamalarda beslenme ve uyku düzeninin bozulması, sürekli bitkinlik gibi fiziksel belirtiler de görülebilir. Melankolik depresyonun da tıpkı diğer depresyon türleri gibi tedavisi vardır. Psikoterapi ve ilaç tedavisi ile başarıya ulaşılabileceği gibi, sağlıklı ve dengeli beslenmek, yalnız geçirilen zamanı mümkün olduğunca azaltarak arkadaşlarla ve aileyle daha çok vakit geçirmek, uyku düzeni bozulmuşsa yeniden bir düzene sokmaya çalışmak, düzenli spor yapmak ve gün içinde bolca hareket etmek gibi yöntemlerle de tedavi gerçekleştirilebilir veya süreç hızlandırılabilir. Eğer bu yaşam tarzını uygulamakta çok zorlanıyorsan sana mutlaka bir uzmanla görüşmeni tavsiye ederim. Psikiyatrist olup küçüklük hayalini gerçekleştirme yolunda ilerleyen bir tıp öğrencisi olarak benimle de istediğin zaman istediğin konu hakkında konuşabilirsin. Büyük bir mutlulukla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Kendine çok iyi bak.
kanka çok klişe gelebilir ama fitnessa başlamanı öneririm hem özgüven kazanırsın salondan arkadaşların olur sosyal çevren artar belli bir amacın olur sağlıklı olursun tavsiye ederim
Sosyalleşmen gerekiyor. aç bir tane yeni instagram hesabı oturduğun ilde ne kadar itiraf sayfası varsa atıyorum, ankara.itiraf gibi aramalar yaparak sayfaları takip et onu takip eden insanları takip et bir süreden sonra çevren genişler
Unutma, herkesin sıkıldığı zamanlar olabilir. Önemli olan, sıkıldığını fark etmek ve kendine iyi gelecek şeyleri denemektir. mesela arkadaşınla gezmek egzersiz yapmak gibi aktiviteleri deneyebilirsin
kanka öncelikle anlattığın durumu çok iyi anlıyorum hele ki şu dönemde bi hobin olması için bile paraya ihtiyacın var farklılık istiyosun ama yapacak gücün yok mu sürekli aynı şeyleri yapmak gerçekten sıkıcıdır abi bence herşeyi tadında yap oyun olsun film olsun kendini bilgisayar masasına şartlama günde en az 8 saat çalış ve yorgun argın eve gel o oyun sana çok keyif verecek maddi özgürlüğünün verdiği tatmini de saymıyorum bende senin gibiydim kuryelik yapıyodum sonra bi kaza yaptım o günden beri yaklaşık 1.5 yıldır çalışmıyorum he ben güzel kumar oynuyodum sonra dedim neden meslek haline getirmiyorum o zamandan beri böyle geçiniyorum alakasız tabi ama demek istediğim hayat bize ne kapılar kapatıp ne kapılar açıyor önemli olan kendimizi bi odaya hapsetmek yerine gözümüzü açıp fırsatlara koşmamız gerekiyo standart herkes için iyi ve güvenli gelebilir ama hayatta farklı şeyler deneyip risk almadığın sürece sıkılırsın brom kaybedenler kulubüne aldanma standartta kalma seviliyosun dikkat et
sahip olduğun şeyler bir süre sonra aşırı sıkıcı geliebiliyorlar. insanın doğası bu şekilde ulaşamdığın şey ise seni aşırı heyecanldırıyor eninde sonunda ulaştığında ise o şey artık sana çekici gelememeye başlıyor. Biraz dışarı çık sosyalleş başka şeylerle vakit geçir daha sonrasında bu bıraktığın şey sana tekrar çekici gelecektir. bende işe yaradı.
dostum herşey eve tıkılıp kalıp oyun oynayarak vakit geçirmek değil
dışarı çık kafanı dağıtacak aktivite bul kendine arkadaşın yoksa kendin takılacak hobi ve aktiviteler bul
ama bir an önce bir iş bulup çalışmana bak
farklı hobi ve aktiveleri denemekte fayda var
knk ben de öyleyim yakın arkadaşlarımın hepsini kaybettim ve boşluktayım biraz sosyalleşsem bu boşluktan çıkarım aslında ama mecalim yok bi şeyler yapmaya