print('Ortalama: ' + float(ortalama))ortalamayı yazdırırken
print("Ortalama :"+ float(ortalama))
denermisin
ortalamayi hesapladikdan sonra bunu yaz o zamanprint('Ortalama: ' + float(ortalama))
TypeError: can only concatenate str (not "float") to str
Hocam zaten ortalamayı float ifadelerle buldum , ortalama da float olmaz mıortalamayi hesapladikdan sonra bunu yaz o zaman
sonuc = float(ortlama)
print(str(sonuc))
Hocam anlamadım ki kafam karıştı zaten resimde attığın gibi float seklinde yazmiyor muHocam zaten ortalamayı float ifadelerle buldum , ortalama da float olmaz mı
Anlatamadım kusuruma bakma . Ortalama , girilen bazı değerlere göre ondalık sayı şeklinde geliyor . İstediğim çıktı bu sayının ilk 4 basamağının yazılması .Hocam anlamadım ki kafam karıştı zaten resimde attığın gibi float seklinde yazmiyor mu
yani hocam bir float değeri girildiğinde örnek olarak size 34.444444 gibi bir çıktı geliyor değil miAnlatamadım kusuruma bakma . Ortalama , girilen bazı değerlere göre ondalık sayı şeklinde geliyor . İstediğim çıktı bu sayının ilk 4 basamağının yazılması .Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Aynen öyleyani hocam bir float değeri girildiğinde örnek olarak size 34.444444 gibi bir çıktı geliyor değil mi
Aradığın şey burda hocamAynen öyle
Bu komutu kullanmaya çalıştım fakat başaramadım . ortalamanın kendisinin ilk 4 kısmını alıyor . İstenilen şey ortalamanın ifade ettiği değerin ilk 4 kısmıAradığın şey burda hocamBağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap.
ortalama hesapladikdan sonraBu komutu kullanmaya çalıştım fakat başaramadım . ortalamanın kendisinin ilk 4 kısmını alıyor . İstenilen şey ortalamanın ifade ettiği değerin ilk 4 kısmı
Cansın hocam , teşekkür ederim .ortalama hesapladikdan sonra
sonuc = str(ortalama)
yap sonra sonuc değişkeninin ilk 4 harfini al
Belli kısmı alma işlemi almak için ifadenin str olması lazım sanırım , ondan dolayı mı yapamadımortalama hesapladikdan sonra
sonuc = str(ortalama)
yap sonra sonuc değişkeninin ilk 4 harfini al
kolay gelsin hocam başarılar dilerimCansın hocam , teşekkür ederim .
benim ifadeler biraz temel seviyenotlar = [] # boş bir liste oluşturuyoruz
notlar_toplam = 0 # toplam notu sıfırlıyoruz
# kullanıcıdan notları istiyoruz
while True:
not_ = input("Bir not girin (çıkmak için q'ya basın): ")
if not_ == 'q':
break
not_ = int(not_)
notlar.append(not_)
notlar_toplam += not_
# notların ortalamasını hesaplıyoruz
ortalama = notlar_toplam / len(notlar)
# elde edilen ortalamanın ilk 4 hanesini yazdırıyoruz
print(f"Ortalama: {ortalama:.4f}")
içimde kaldi sonucu yazdirirkenbenim ifadeler biraz temel seviye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?