Telefonumu rootlarsam içindekiler silinir mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
evet silinir çünki telefonun beynini silmiş oluyorsun garantsii varsa garentiside gitmiş oluyr yapmanı tavsıye etmem

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Kingo root is a simple root. Its easy to use by auto and manual too. But not many device supports it. I used it 4 years ago and my phone is still fine. But once I use king root, it customize the UI, its a powerful one, I think it can harm your device.

Ne Mutlu Türküm Diyene
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
en son hatırladığım kadarıyla ve tecrübemden kalan bilgilerle cevap vereyim android 7 ve altında ise format atmana gerek yok birşey silinmez fakat 8 (8 dahil) ve yukarısı ise root atarken format atmanız gerekiyor üstelik samsung marka cihazlarda andoid 9 ve sonrasında root atarken knox tespit ediyor ve kullanıcıyı bir çok şeydan mahrum ediyor örnek olarak : parmak izi kullanamıyosun telefona şifre koyuyosun pin vb ekranı kapat açınca otomatik şifre değişiyor samsung tarayıcıda gizli mod açamıyordun fakat gelen güncelleme ile bu sorun ortadan kaldırıldı (verdiğim örnekler samsung telefonlar android 9 ve sonrası için) umarım faydalı olmuştur iyi forumlar :)

Üye
5 HİZMET YILI
roo atınca silinir oyunlar foto müzik video her şey silinir bi hafza kartı al herşeyi oraya kopyala root at ondan sonra tekrar aktar

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Gidebilme riski var bazı telefonlarda gitmiyor diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ben kingroot'dan denemiştim silinmemişti ama telefon samsung'un eski bir modeliydi yani her telefonda çalışmaz
yani silinmiyor bildiğim kadarıyla.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
normalde silinmez ancak yinede telefonun yedegini almanı tavsıye ederim

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Cihazın nadroid sürümüne göre değişir , mesela 4.x lerde silinmiyor.

Üye
5 HİZMET YILI
Recovery üzerinden (Twrp)
Magisk ve ya Supersu flaşlarsan dosyaların silinmez

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Hangi telefonu sifirlarsan içi deki bilgiler ve ayrıca garantisi varsa garanti dışı olur telefon bence garantiliyse telefonun yapma sonra bir sıkıntı çıkarsa servise yollasam kullanım hatası diyip sana geri gonderirler

Üye
5 HİZMET YILI
Kral ben silinmiyo diye biliyorum ben eski telefona atmıştım 4.2.2 idi ama bilgin olsun

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
ROM atarsanız silinir ama sadece root atarsanız %99 bişey olmaz

Süper Üye
7 HİZMET YILI
Rootlarsan içindeki herşey siliniyor ve telefon garantiden çıkıyor. Eğer telefonunuz yeniyse hiç önermiyorum Root'lamanızı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...