The Witcher dizisinin rezaletliği hakkında tartışma yapalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
If u wanna
Seçkin Üye
Ödüller
10
Sosyal
10 HİZMET YILI
Öncelikle Witcher in tüm kitaplarını okudum. Oyunlarını seri halinde ek paketleri ile birlikte tüm yan görevlerini de dahil ederek oynayıp bitirdim. Dizisi çıkıp da izlemeye başladığımda oyunun ve kitapların öncesindeki dönemi anlattığını anladım fakat bir çok şey hatta ölümcül derecede çok şey baya alakasız witcher evreniyle. Kitaplarda anlatılan ve oyunda olan geralt çok farklı anlatılmış dizide. En bariz farklar şunlar:

1- Geralt, Netflix’in The Witcher’ında daha genç (Kitaplarda ve oyunda Geralt yaşlıdır o yüzden bazen ak kurt bazen de yaşlı kurt diye seslenirler ve olması gereken budur çünkü witcher evreninde yaşlılık bilgelik göstergesidir.

2- Dandelion’ın adı Netflix’in The Witcher’ında farklı (Dandelionun adı jaskier olarak değişmiş ve oyunlar ve kitaplara nazaran Geralt ile çok sırmaş dolaş)

3- Geralt’ın büyü gücü çok daha tek boyutlu (Özellikle oyunlarda Geralt ın büyü gücü çok yüksek ve çok çeşitli Axii, Igni, Aard vsvs. fakat dizide çok zayıf gösterilmiş bu da en büyük eksiklerden birisi)

4- The Witcher’ın dizisinde Geralt’ın neden yalnızca bir kılıcı var? (Kitaplarda ve oyunlarda Geralt'ın iki kılıcı var ve bunları sırtında taşıyor bu da gayet cool duruyor ve insan bi witcheri oynadığını benimsiyor. Ne yazık ki koskoca Rivialı Geralt dizide bir tane kılıç taşıyabiliyor onu da atına koyuyor fena cringe geldi bu bana)

5-The Witcher’ın dizisinde daha az canavar var (Oyunları oynama veya izleme fırsatı olanlar araştırabilir. Kitaplarda ve oyunda baya baya fazla canavar çeşidi var ve Geralt bunlar için ayrı ayrı kılıcına yağ sürmeli ve ayrı ayrı iksir içmelidir. Dizide hem canavar çok az hem de Geralt dümdüz bir tane iksir içerek atlıyor. Bu da gerçekten ilk kez bu tarz dizi izleyenleri içine çekse de oyunlarla arası iyi olan ve kitap serisini okuyan insanların diziden soğumasına neden oluyor.

6- The Witcher'ın Vahşi Av'ı tam bi hayal kırıklığı (Özellikle oyundaki Wild Hunt yani Vahşi Av o kadar insanın bilincinde yer edebilecek şekilde dizayn edilmiş ki oyunda karakterler vahşi av geliyor telaşına kapılınca oynayan insan da o atmosferle ve o karakter dizaynlarıyla telaşa kapılıyor ve ürküyor vay be diyor. Vahşi Av'ın lideri Eredin bir elf büyücüsü ve bu da simasından çok iyi anlaşılıyor fakat dizideki gerçekten benekli ayhanın yandan yemişi.Bunu size görsel olarak göstermek istiyorum. Aşağıda oyun ve dizi arası farkları görebilirsiniz.

Evet dostlar genel olarak dizi beni hiç kendine çekemedi çok rezalet bir yapım olduğunun kanaatine vardım. Ha derseniz ki lan koskoca dizide hiç mi güzel bişeye denk gelmedin. Evet bir tane güzel bişeye denk geldim o da ciri. Ciri çok tatlı beni çok tahrik etti ve instadan takibe aldım :)

Sizler de kendi yorumlarınızı alta yazabilirsiniz siz neler düşünüyorsunuz.

Ekli dosyalar

• a5gJX6rwhpEnbYoLvpYP43.jpg
    a5gJX6rwhpEnbYoLvpYP43.jpg
    57.4 KB · Görüntüleme: 48
  • eredin-the-witcher-the-witcher-3-wild-hunt-wallpaper-preview.jpg
    eredin-the-witcher-the-witcher-3-wild-hunt-wallpaper-preview.jpg
    41.8 KB · Görüntüleme: 52
  • Skellige_Thin_Ice_Eredin.png
    Skellige_Thin_Ice_Eredin.png
    435.8 KB · Görüntüleme: 50
  • a6510cf0066db09f9da6a53882595a223d3b80e2.jpg
    a6510cf0066db09f9da6a53882595a223d3b80e2.jpg
    40.8 KB · Görüntüleme: 47
  • f359777860490b61d971c19add1687eef3db4fe4.jpg
    f359777860490b61d971c19add1687eef3db4fe4.jpg
    53.9 KB · Görüntüleme: 47
  • image_54988.jpg
    image_54988.jpg
    31.7 KB · Görüntüleme: 48
  • maxresdefault-1024x576.jpg
    maxresdefault-1024x576.jpg
    105.1 KB · Görüntüleme: 41
  • Game-Ciri-vs-Show-Ciri.jpg
    Game-Ciri-vs-Show-Ciri.jpg
    136.8 KB · Görüntüleme: 45
  • ciri-the-wtcher-3-netflix-show.jpg
    ciri-the-wtcher-3-netflix-show.jpg
    141.3 KB · Görüntüleme: 45
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
"The Witcher" dizisi hakkında yapılan eleştiriler ve tartışmalar, kişisel tercihlere ve izleyici beklentilerine bağlı olarak değişebilir. Dizi, Andrzej Sapkowski'nin aynı adlı kitap serisinden uyarlanmıştır ve popüler bir video oyun serisi olan "The Witcher"dan da ilham almıştır. Bu nedenle, özellikle bu eserlere aşina olan izleyiciler arasında büyük bir beklenti yaratmıştır.

Eleştiriler ve tartışmalar genellikle şu konuları içerebilir:

1. Karakter Yorumları: Bazı izleyiciler, dizideki karakterlerin kitap ve oyunlardaki versiyonlarına olan benzerliklerinin eksikliği veya karakterlerin değiştirilmiş kişilikleri nedeniyle hayal kırıklığı yaşamış olabilirler.
  2. Hikaye Anlatımı: Dizi, kitapların karmaşık hikayelerini ve oyunların yapılarını takip etmeye çalışırken bazı izleyiciler tarafından hikayenin anlatımının zor anlaşılır olduğu veya karmaşık olduğu düşünülmüş olabilir.

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
2 sezonda sevdiğim 2 şey var Witcher evreninin temeline gitmesi ve voleth meir karakteri gerisini resmen çöp ettiler oysaki potansiyeli vardı 2. sezonun.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
ilk başlarda baya güzeldi son sezon ve bölümler cidden neyse bişe demiycem

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Herkes ya cok iyi yada çok kötü diyor ben izlemedim izlemeye değer mi sizce

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Bence güzel.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İlk sezon güzeldi sonradan yavaş yavaş yönetmenler diziyi sağmaya başladı

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Kitaplarına olan bağlılığını geçtim cgi ve efektler, aksiyonun sürükleyicilği bile vasat maalesef.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Dizi aslında güzel başladı ama sonradan türk dizisi gibi sacmaladı bence

Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Başlarda sardı da sonra saçma geldi ya

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
triss i görünce zaten baya bi tilt oldum diziye insan bari kızıl seçerdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...