bu puan yükseltme ve fazla üni leri kapama fikrine varım çünkü çok fazla üni mezunu var ve işsizler yani bana öyle geliyorMesleki liseleri çoğaltıp "Zorunlu" liseleri ortadan kaldırmak. Üniversite yerleştirme puanlarını yükseltmek. Apartman görünümlü üniversiteleri kapatmak. Ve dersleri olabildiğince ezberden çok yani teorik dersten çok uygulamalı yapmak
Sebebi belli baraj kalktı, parası olanda olmayan da dağ başında veya apartman arasında olan (Beykent Üni, Esenyurt Üni, Nişantaşı Üni vs) okuyup mezun oluyorlar. Çoğu özel işletmede lise mezunu bir üniversiteli yeni mezundan 2 veya 3 kat daha fazla maaş alabiliyorken üniversite mezunu kişiler maalesef asgari ücret veya biraz üstünü almaya mahkum ediliyor.bu puan yükseltme ve fazla üni leri kapama fikrine varım çünkü çok fazla üni mezunu var ve işsizler yani bana öyle geliyor
evet sırf bu yüzden tonla aynı bölümden mezun sıradan insanlar yetişiyor . Hayatlarının çeyreğinide buna adadıklarından dolayı sonrasında başka meseleklerde tutunabilmeleri neredeysse imkansız oluyorbu puan yükseltme ve fazla üni leri kapama fikrine varım çünkü çok fazla üni mezunu var ve işsizler yani bana öyle geliyor
yapmamız gereken şey milli eğitim bakanlığının başına işini bilen biri getirmek mühendis değilTürkiyedeki Eğitim Sistemi nasıl sizce ? evet arkadaşlar neler yapsak daha iyi olur ve geleceğimiz daha parlak olur?
aaa olur mu öyle şey üni mezunumu mezunu getir gitsinyapmamız gereken şey milli eğitim bakanlığının başına işini bilen biri getirmek mühendis değil
zaten yapılan araştırmalara göre bir insanın 20 dakikaymış odaklanma süresi sonrasında algı zayıflıyormuş . hele ünide hoca blok yapınca 2 saat ara vermiyorduk beynimiz yanıyorduBENCE 40dk ders abi biz genciz yani şimdi ben 20. dk den sonrasında dikkatim dağılıyor ama ne biliyim üniversitede bi yorum yapamam fakat onun dışında bence aşırı bi problem yok bence yine de beni kim umursar 18 yaşındayım yani
kardeşim yorum kasma eğitim sistemini beğeniyorsın sanacaklarmükemmel
ironi knkkardeşim yorum kasma eğitim sistemini beğeniyorsın sanacaklar![]()
Çokta başarısız oldu sayılmaz hatta şuan anadoluda okuyup ortalama bir üni kazananlardan daha iyi elemanlar yetişiyorçok güzel her mezun olanın atom mühendisi olması gerekmiyor sadece meslek liseleri almanyadan kopyalanırken başarısız olundu kalifiye iş gücümüz yok