Uyku düzeni

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Her gün saat hiç sekdirtmeden gece 12 de en geç uyu sabah 7ye alarm kur yaklaşık bi 6 7 gün zorluk çekersin sonra vicudun alışır uyku düzenine sokarısn kendini bunu dene olmazsa yaz banaa

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Gece 12 de yatıcaksın alarm kurucaksın ne zamana kadar alışırsan artık o zaman kurmana gerek kalmaz

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ben 1 g ün uyımıyıp bekliyip yatıp öle toparlamıştım ama herkezde işe yararmı bilmem

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
vitamin hapları kullanabilirsin uykusuzluğun en önemli etkenlerinden biri vitamin eksikliği

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Geceleleri Magnezyum malat ve valerian root takviyesi alarak uykuya dalmaya yardimci olabilir. Sirkadiyen ritmi tutturmak onemli. Melatonin sentezi 21 de baslayip sabahin 7 sinde sonlaniyor. Ama burda uykuya dalmaninda kaliteli olabilmesi icin son öğünü 18 den once yapmak onemli. Cunku pankreası rahatlattigimiz zaman sindirimide rahatlatmis oluyoruz. Bu durumda melatonin salınımıda artmış hale geliyor. Fakat maalesef bende senelerdir sabah uyuyup ögleden sonra 14 gibi kalkiyorum. Aslinda bir gun hic uyumayarak yavas yavas duzene sokabilirim. Ama mmorpg sağolsun. Pek uykuyu tercih ettirmiyor

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
saat 10 11 gibi telefonu elinden bırak o saatlerde uyku geliyor kaçtımı uyumak çok zor

◘◘◘ Legend ◘◘◘
Ultra Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bütün gece ayakta kalıp sonra erken yatabilirsin ve sabah uyanırsın.

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
uyku ilacı best çözüm bu arada, ne fazla ne az kararında alınırsa çok verimli oluyor.

Stay humble hustle hard
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
İlk bir hafta boyunca belli bir saatte yatmaya kendini zorla. Yatağa yattığın an telefon internet gibi şeylerden yataktayken uzak dur. İlk bir kaç gün çok zorlanacaksın ancak sabahları erken kalkmaya ve kalktığın o gün spor yapıp kendini iyice yormaya bak. Yatmadan önce ılık duş alıp birden bayılırsın.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Uyku düzenim yok. Bazen sabah 5 6 ya kadar uyumayip öğlen 2 gibi uyanıyorum. Çok kötü düzenim var. Düzeltmek için 1 gün hiç uyumadım erken uyuyabilmek için bu sefer 16 saate kadar uyudum hic uyanmadan. Nasıl düzene sokabiliriim ?
En gec 12 gibi uyumak sabah 6-7 gibi uyanmak istiyorum
Vall bence vücudun sağlıkı büyümesi için en ideal 8 saat uyku uyanmak istiyorsan mesela ben 930 da uyanıyorum 8 alarm kuruyorum sonra 8:30 kuruyorum öyle 30 dk arayla kurup kendimi zorluyorum em son 9:30 da zımba gibi oluyorum:)

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI

Akşam Yemeği Saatlerinizi ve Porsiyonlarınızı Düzenleyin

Verimli bir uyku için yatmadan birkaç saat öncesinde akşam yemeğinizi yemiş olmanız çok önemli. Akşam yemeğini erken saatlere çekmek ve yemek miktarınıza dikkat etmek uyku problemlerini çözmede büyük rol oynuyor. Uzmanlara göre; uyku saatinden 3 saat öncesinde, meyveler de dahil olmak üzere şekerle ilişkinin kesilmesi gerekiyor. Fakat akşam yemeğinin tamamen atlanması da “Uykusuzluk neden olur?” sorusunun cevaplarından biri çünkü aç karnına uyumak mide yanmasına neden olabiliyor. Midede meydana gelen bu yanmalar uyku kalitesini büyük ölçüde düşürüyor. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için akşam yemeğini küçük porsiyonlar halinde tüketebilirsiniz.

Uyku Rutininizi Düzenleyin

Uykunun sağlık için bir alışkanlığa dönüşmesini istiyorsanız bu hususta uyku saati kavramına dikkat etmelisiniz. Yani, her gün aynı saatlerde yatağa girerek ve hafta sonlarında uykuyu çok uzun tutmayarak kaliteli bir uyku düzenine kavuşabilirsiniz. En verimli uyku süresi uzmanlar tarafından ortalama 7 saat olarak belirtiliyor. Fakat bu sürenin bünyeden bünyeye değişebileceğini unutmamalısınız. En ideal uyku sürenizi zamanla bulabilirsiniz.

Egzersiz Yapmayı İhmal Etmeyin

Uykusuzluk enerji miktarını düşürdüğü için günlük hayattaki aktivitelerinizi kısıtlamış olması muhtemel. Fakat uyku kalitesi ile doğrudan bağlantılı olan serotonin hormonunun vücudunuzda yeterli düzeyde salgılanabilmesi için düzenli olarak spor yapmanız şart! Stres bozuklukları, yoğun kaygı, depresyon ve anksiyete gibi uykuya dalmayı etkileyen önemli ruhsal problemler ile savaşan serotonin hormonunun salgılanabilmesi için egzersizlerinizi ihmal etmemelisiniz. Uzmanlar, haftada 3-4 gün en az yarım saat spor yapmanızı öneriyor. Antrenman sonrası ve yatmadan önce alacağınız ılık duş ise uykuya dalmanızı kolaylaştırıyor.

Uyumak İçin Uygun Bir Ortam Yarattığınıza Emin Olun

Uyku problemlerinizi çözebilmek için yatak odası tek adresiniz olmalı. Yatak odası dışında başka bir alanda uyumamaya özen göstermelisiniz. Eğer yatak odası dışında bir alanda yatmayı alışkanlığa dönüştürürseniz vücut, uyku ve yatak arasında bağ kurmakta zorlanabilir.

Rahatlama Yöntemleri

Eğer uyku probleminizin stres kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız kendinizi rahatlatmaya ne dersiniz? Yoga ve meditasyon gibi uygulamalar stresinizin azalmasında size yardımcı olabilir. Duygu durumuna bağlı uykusuzluk problemlerinin çözümü için, uykudan yarım saat önce ya da gün içerisinde meditasyon yaparak zihninizi dinlendirebilirsiniz.

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kanka kendi yaptığım birşeyden yardım edeyim eğer çok bozulduysa uyku düzenim ve hemen tamir etmem gerekirse bütün gün uyumam gece 5 de mi uyudum ve saat sabah 2 gibi mi uyandım yarın saat 8-9 akşamına kadar dayanırım ve erkenden uyurum sabahta erkenden kalkarım ve oturmuş olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...