Valorant Donma Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Dostlar Valorantı Açıyorum OYNA'ya Basıyorum Ve Pc Donuyor 1 2 Hafta Öncesine Kadar Sorun Yoktu Şuan Böyle Olmaya Başladı Oyunu Silip Tekrardan Yüklemek İstemiyorum İnternetim Kötü Bilgisi Olan Yardım Edebilirmi

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Sometimes the same problem happened to me because of the new update, but try to delete the game and re-download it again after deleting all its files

♥ Kusursuz ♥
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Oyuna gelen update sonucu benim sistemim de donmaya başladı senlik durum değil. Optimizasyon sorunu bu.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
ekran kartından çalıştıgına emin ol belki işemciden çalışıyodur olmassa sil yukle derim

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Dostlar Valorantı Açıyorum OYNA'ya Basıyorum Ve Pc Donuyor 1 2 Hafta Öncesine Kadar Sorun Yoktu Şuan Böyle Olmaya Başladı Oyunu Silip Tekrardan Yüklemek İstemiyorum İnternetim Kötü Bilgisi Olan Yardım Edebilirmi
Dostum bu Valorant sorunları görülmeye başladı benden yardım isteyenler vardı. Bazıları mavi ekran, bazıları oyundan atma ya da donma sorunu. Ben bunların hepsine sonraki güncellemede düzelir düzelmez ise yardıma başvurun dedim

DERT EHLİNE DERMAN YİNE DERDİNDEDİR
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
işlemci sıcaklığı yükseğe çıkıyo olabilir termal macun sür yada evde kompresör yoksa fanları elektrikli süpürgeyle falan bi temizle

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Oyun programını hızlandırın, bu sizin probleminiz değil

♥ Kusursuz ♥
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Selamlar ^,^

Cevabımı beklediğin için teşekkürler. Taktik Savaşları Mobil ve VALORANT'ın çıkışı ile birlikte ufak bir yoğunluk söz konusu. Bu yüzden bazı biletlere cevap verirken bir tık gecikebilyoruz. Bu konuda affına sığınıyorum. :)

Bu noktada direkt olarak bir inceleme yapmadan önce sana bazı çözüm adımları sunacağım. Bu çözüm adımları hem LoL hem de VALORANT'ı kapsıyor. Yani ikisi içinde gereken çözüm adımlarını barındırıyor. Ayrıca bu çözüm adımında yaşadığın sorun için genel çözüm adımlarının yanında ek olarak gelecekte yaşayabileceğin sorunlar içinde bir çok çözüm adımı bulunuyor. Yani gelecekte de tekrar bir sorun yaşarsan bu biletindeki adımları uygulayarak sorunu çözebilirsin. ^^

Çökme,VALORANT Hata Kodları ve FPS Sorunları
Öncelikle ekran kartını güncelleyelim. Bunu yaparak yaşanan çökme, görüntü bozuklukları ve fps sorunlarının önüne geçebiliriz.

• NVIDIA Ekran kartını güncellemek için
    Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
  • AMD Ekran kartını güncellemek için
  • Intel Ekran kartını güncellemek için
Ayrıca eğer antivirüs programı kullanıyorsan sil lütfen. Oyun dosyalarına engel olabiliyor. Böylece yükleme ekranına geçerken sorun yaşayabilir ya da oyun içerisinde bazı özellikler olması gerektiği gibi çalışmayabilir.

Oyunun uyumluluk modunda çalışmadığından da emin olalım. Bunun için masaüstündeki oyun simgesine sağ tıkla ve Özellikler seçeneğine bas lütfen. Uyumluluk sekmesine geldikten sonra Programın çalıştırılacağı uyumluluk modu seçeneğinin işaretli olmadığından emin ol lütfen. Ayrıca Bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini de işaretleyebilirsin.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları da kapatalım.

• Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç
  • Açılan Çalıştır penceresinde, "msconfig" yaz ve Tamam'a tıkla
  • "Hizmetler" seçeneğine tıkla
  • Burada bulunan " Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretle
  • Listede bulunan tüm hizmetleri seçip "Tümünü devre dışı bırak" butonunu tıkla
  • "Uygula"ya ve daha sonra "Tamam"a tıkla
  • Bilgisayarını yeniden başlat
Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin. ^^
Yükleme Ekranı, Bağlantı Sorunları ve VALORANT Hata Kodları

İlk olarak sisteminde Hamachi, herhangi bir antivirüs programı ve VmWare olmadığından emin ol lütfen. Eğer bunlardan biri yüklü ise sil lütfen. Ayrıca yukarıdaki adımda da bahsettiğim gibi arka plandaki gereksiz uygumaları kapat lütfen.

Sonrasında IPv6'yı kapatalım. Bunun için bir video geliyor.

DNS adresini de değiştirelim;

• Windows tuşuna bas.
  • "Denetim Masası" yaz.
  • "Ağ ve İnternet"i seç.
  • “ Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne” tıkla
  • Gelen ekranda sol tarafta bulunan; "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" seçeneğini seç.
  • Aktif olarak kullandığın bağlantıların burada olacaktır. Kullandığın bağlantıya çift tıklayıp gelen pencerede "Özellikler" seçeneğini seç.
  • İnternet Protokolü sürüm 4'ü seçip tekrar "Özellikler" seçeneğini seç.
  • Gelen ekranda "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seç.
  • DNS olarak; 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 kullan.
İstemci Sorunları, İstemcinin Açılmaması, Arkadaş Listesinin Gözükmemesi ve VALORANT Hata Kodları
C:\Riot Games klasörünün içerisinde bulunan Riot Client dosyasını sil lütfen. Sonrasında da aşağıdaki linkden oyunun setup dosyasını yeniden indir lütfen. Eğer bu sorunu VALORANT'da yaşıyorsan aşağıdaki link yerine direkt olarak VALORANT'ın sitesinden indirip Aynı şekilde oyunun üzerine kur lütfen.

Sonrasında bu indirdiğin setup dosyasını Yerel Disk C: ya da Yerel Disk D:'nin içerisine taşı lütfen. Yani indirilenlerde değil direkt olarak bunlardan birinin içerisine taşı. Sonrasında setup'ı çalıştırıp oyunu, oyunun üzerine tekrar kur. Oyunu yeniden indirmek yerine ufak bir onarım işlemi yapacaktır.

LoL Out of Range/Alan Dışı hatası, Oyun İçi Ayarların Sıfırlanması ve ya Bozulması
Bu noktada yapmamız gereken adımlar oldukça basit. İstemciye giriş yap lütfen. Sonrasında oyunun kurulu olduğu dizine git. ( C:\Riot Games\League of Legends) Orada bulunan Config dosyasını sil lütfen. Sonrasında istemciye geri dönüp bir özel oyuna gir. Özel oyunda ayarlarını tekrar yaptıktan sonra ESC tuşuna basıp Oyundan Ayrıl seçeneği ile oyundan çık. Hepsi bu kadar. ^^

LoL Seçim/Yasaklama Ekranında Yaşanan Sorunlar
Şampiyon seçim/yasaklama ekranındaki sorunu düzeltmek için ilgili teknik ekibi sürekli tekrar tekrar hatırlatarak ilettik. Sonunda bu konuda güzel bir noktaya geldik gibi duruyor. Çok yakın bir zamanda (umuyorum ki bir sonraki yamada olur) bu sorun tamamen çözülmüş olacak. ^^

VALORANT Vanguard Sorunu
Vanguard'a geçenlerde ufak bir güncelleme geldi. VALORANT'ı ve Riot Vanguard'ı denetim masasından tamamen silip siteden tekrar indirdikten sonra bilgisayarına yeniden kur lütfen.

Ayrıca güvenlik duvarını devre dışı bırak ve Antivirüs programın varsa sisteminden kaldır lütfen.

VALORANT Çözünürlük Sorunu
VALORANT henüz Beta'da olduğu için bunun gibi ufak tefek hatalar olabiliyor. Bu sorun kısa sürede düzeltilecektir. Sorun düzelene kadar şimdlik oyunu Tam Ekran Pencereli modunda oynarsan çözünürlüğü sorunsuz bir şekilde değiştirebilirsin. ^^

Zaten Çalışan Bir Riot İşlemcisi Mevcut Hatası
Bu konuda çözümümüz oldukça basit. C:\Riot Games\Riot Client dosya dizininde bulunan vcruntime140.dll adlı dosyayı siler misin? Sonrasında her şey normale dönecektir. ^^

Ticket'a gelen cevap.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Arkadasımdada Başlamıs Kasma Oyuna Gelen Son Güncellemede Bence Zor Düzelir Bi Sonraki Güncellemeye Kadar

Üye
6 HİZMET YILI
yeni güncellemede benimde öyle kasma sorunu var kardeşim

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Gtx1650 ti var bende ekran kargıda iyi ama neden oluyor cozemedim

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
oyunları hızladırna programlar var onları istiyosan deneyebilirsin internete yaz çok fazla var

ダーリン
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bendede hafif bir donma var ama bu oyundan dolayı büyük ihtimal

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Program kullanıyormuşum normal mi sadece

Uzman Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
I've also experienced that

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
çalıştıra %temp% yaz ordakı dosyları sıl sonra normal temp yaz ordakılerıde sil oyun hızlndrma programları ve ram ve ekran kartını oyuna savbtle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...