Wireless Sinyal Zayıflığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
:) o kadar yakın değilim ki öyle olsa kesinlikle kablo bağlantıyı tercih ederdim.

Web Yazılımı Ve Ağ Güvenliği
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
aga bendede aynı sorun vardı anten varmı modemde varsa alımınyum folya sar muko oluyor 2 dıs çeken yerde 4 dıse cıkardım

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Kardeşim 5g yakın mesafe 2.4ghz de uzak mesafe için. Modem de açık ortamda net bir etki eden faktör olmaz ama modem ayarlarına girip de kurcalamadıgın sürece. Bazı Acces Pointler var bunlar başlı başına baya sorun. Arkadaş ne kullanıyor bilmiyorum marka olarak.
5g kısa mesafede yüksek veri aktarımı aldığımızı biliyorum. olayımız mesafesel etkenleri anlayabilmemiz. evin içinde üst katta yada alt katta olma duruma göre mesafeye göre yani access pointer ı devere alabilelim. kullanıcı odaklı baktığımızda duruma evsel etkenlere bakıyoruz. yoksa tplink in tak çalıştır acces pointerı da var. pirize takıyorsun wifi sifresini tanımlıyorsun gelsin veriler gitsin veriler baş ağrısı olmayan. konumuz wifi çakışmalarına etkenler. sinyal düşük neden düşük mesala. ailemin evine kablosuz ses ve görüntü aktarıcı cihaz bağlantılarım var her televizyonda üstüne modemler vs. hepsi ayrı ayrı kanallara ayarlı olmasına rağmen sinyal arada düşmekte idi bunun en can alıcı özelliğini telsiz telefonun çalması neticesinde keşfetmiştim. komik ama gerçek. dalga boyutlarını bozabilecek sinyaller vardır. onun için konumuz etkenleri kaldırabilmek :) hepsi bu :)

ayrıca bilgi için de teşekkür ederim :)

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
benim modemin hemen yanında telsiz telefon var hiç kullanılmıyor ama sinyali bozmada etkeni varmıdır acaba

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
notebook bilgisayar ve modem aynı oda içerisinde

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
notebook bilgisayar ve modem aynı oda içerisinde
modem ayarlarınıza erişebiliyorsanız wifi ayarlarınıza girerek kanal numarasınızı değiştirebilirmisiniz. örneğin 3 de ise 6 ya 6 da ise 9 veya 11 e alırmısınız. 9 veya 11 gibi bir kanalda ise 6 ya alırmısınız. sonra modeminizi ve bilgisayarınızı baştan başlatırmısınız.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
kanal değişikliğini de denedim üstat yine çözüm olmadı malesef

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Wifi arayüzüne girip fabrika ayarlarına dönmeyi denediniz mi?

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
onun sorunu size yollanan internetin hızı ile alakalıdır

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
yazdığım mesajda link olduğu için onaya gidiyor mesaj deliricem. google da arattırma yaparak "WiFi Analyzer " diye bir program var. microsofta ait. onu kurarmısınız. orda ki verilere göre ayarlarınızı güncelleyiniz.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Eğer Evde Data Kablon Varsa Öyle Bağla Daha Fazla Mbps Alırsın Data Kablosu dediğimde LAN kablosu

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Degisik bir modemle deneyip test edebilirsn modem arizali olma ihtimali var

EDEPLE GELEN HÜRMETLE GİDER
Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Modem ile neredeyse yanyana olmama rağmen kablosuz sinyalı zayıf çekiyor bunun nedeni nedir acaba nasıl çözebilirim bu sorun son 1 - 2 aydır var
öncelikle modem markan ne sinyal dediğin bilgisayara gelen sinyal mi telefonuna gelen sinyal mi açıklayıcı yazarsan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...