13 yaşında protein tozu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
3. Kademe Bir Fitness Antrenörü Olarak Sorunu Cevaplayayım.

Öncelikle aktif antrenman yapan kişilerde gelişim için günde kilo x 1.5gr protein önerilir. Arkadaşın bu miktarı karşılayamıyorsa protein tozunu ölçülü bir biçimde kullanabilir. Fakat ergenlik sürecinin başında olduğu ve testesteronun yeni salgılandığı bir dönemde şuan, bu sebeple aşırı kullanımda hormonsal bozukluklar yaşayabilir. Bunlar kıllanma, saç dökülmesi gibi sıralanabilir. Nacizane önerim beslenmesine dikkat edip, protein tozunu 6-12 ay sonrasında kullanması yönünde. İyi forumlar :)

Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
erken daha büyüdün zaman bile proteyin tozu tavsiye etmem onun yernine bol bol proteyinli yemekler daha iyi olur

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
vücut gelişimini tam tamamlamadan başlarsa ilerde sıkıntısını çekebilir.

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Ona eşlik edecek bir beslenme uzmanı arıyorum, bence yapabilirsin

Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
3. Kademe Bir Fitness Antrenörü Olarak Sorunu Cevaplayayım.

Öncelikle aktif antrenman yapan kişilerde gelişim için günde kilo x 1.5gr protein önerilir. Arkadaşın bu miktarı karşılayamıyorsa protein tozunu ölçülü bir biçimde kullanabilir. Fakat ergenlik sürecinin başında olduğu ve testesteronun yeni salgılandığı bir dönemde şuan, bu sebeple aşırı kullanımda hormonsal bozukluklar yaşayabilir. Bunlar kıllanma, saç dökülmesi gibi sıralanabilir. Nacizane önerim beslenmesine dikkat edip, protein tozunu 6-12 ay sonrasında kullanması yönünde. İyi forumlar :)
hocam onun yerine protein bar alsa olurmu

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kardeşim gereken besini topladıkdan sonra orjinal bi vicut yeterli bence sonra braktımı sporu o vucut ya catlıyo ya sarkıyo haberin olsun

LEGİT BOSS
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Çok erken onun yerine et yemesi daha sağlıklı.

SİYAH KADAR DERTLİYİM
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
protein tozu zararlı değildir hocam yerinde ve miktarında kullandıktan sonra bir problem yaşamaz ama protein tozuna gerek duyduğunu sanmıyorum kas kütlesi yeni oluşuyorsa eğer

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bende uzun süre spor yaptım protein tozudur karbonhidrattır hepsini kullandım belli bir yerde etki de ediyor ama düzenli ve iyi beslenmeyle bunların hiçbirine gerek yok sadece önereceğim bcaa olabilir

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
16 gün önce başlayıp protein tozuna başlamak saçma arkadaşın çok hızlı gelişmek istiyor sanırım bir süre sonra sıkılıp bırakır
Bunu söyleme sebebim protein tozunun bir süre kullanımından sonra sporu bırakırsa sarkmalar yaşayabilir ileriki yaşlarda sıkıntılar çıkarabilir

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
hocam onun yerine protein bar alsa olurmu
ikisi farklı şeyler aslında protein barlar birim fiyat olarak daha pahalı şuan yağ miktarı olarak az, sağlıklı karbonhidrat dediğimiz glisemik indeksi düşük besinler ve proteinli gıdaları tüketmeye çalışsın. Kendisine biraz süre versin daha adaptasyon süreci dediğimiz 4 haftayı bile doldurmamış arkadaşın kanka. Tavsiyem 6.aydan sonra başlaması :)

Uzman Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
18 yaşında bile kullanması tehlikeli bence bu yaşta asla kullanmasın

𐱅 𐰇 𐰼 𐰰
Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
18 yaş altında olmaması lazım bence bir takım vucutta rahatsızlıklar oluşabilir 18 yaşından sonra da protein tozunu dozunda yeterinden fazla kullanmamanızı tavsiye ederim. (TOZ Önermiyorum)

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ek tozlu takviyeler yerine o protinleri besinlerden alması çok daha sağlıklı olacaktır ama yine de yaşına göre uygun kullanılması çok sorun yaratmayacağını düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...