Asgari ücret 4000TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
4k yeterli değil fakat öpüp başa koyacak haldeyiz.

Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Asgari ücret birim bazında ne kadar artarsa artsın alım gücü artmadığı sürece boş

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
enflasyon yüksek kaldıkça anlamı yok

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
asgari ücret 4 k olsa ne olacak her şeye zam geliyor değişen bir şeyin olacağını düşünmüyorum

SİYAH KADAR DERTLİYİM
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
asgari ücret 4 bin olsa ne olur ki 2000 ile aldılarını şimdi 3800 le alacaksın daha da zarardasın bakarsan

~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
asgari ücret 4 bin olsa ne olur ki 2000 ile aldılarını şimdi 3800 le alacaksın daha da zarardasın bakarsan

Aslında geçmiş tarihlere bakılsa asgari ücrete her zam yapıldığında elektrik su ekmek vs herşeye zam yapıldığını da görürüz . Bu birşey değil ama simitten alınan abartı zam yat sahiplerinin karşısında çaresiz kaldığı için , birşey demek istemiyorum ...

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Eğer doğruysa, çok az da olsa biraz asgari ücret ile çalışanı rahatlatacaktır. Bir sorun var ki, kur durmak bilmiyor... Allah sonumuzu hayır etsin.

~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Eğer doğruysa, çok az da olsa biraz asgari ücret ile çalışanı rahatlatacaktır. Bir sorun var ki, kur durmak bilmiyor... Allah sonumuzu hayır etsin.
Kur bizi ve günlük yaşantımızı etkileyen bir şey değil , bizi etkileyen hiç bir şey üreteyip sürekli dışarıdan temin edip dolar yüksek euro yüksek demek bizi etkiliyor allah bu konuda da sonumuzu hayır etsin bu arada rusyada ki kur farkına bakıp rusyanın ne yaptığını nasıl yaşadığına bakmak lazım örnek olabilecek bir durum bence <3

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Kur bizi ve günlük yaşantımızı etkileyen bir şey değil , bizi etkileyen hiç bir şey üreteyip sürekli dışarıdan temin edip dolar yüksek euro yüksek demek bizi etkiliyor allah bu konuda da sonumuzu hayır etsin bu arada rusyada ki kur farkına bakıp rusyanın ne yaptığını nasıl yaşadığına bakmak lazım örnek olabilecek bir durum bence <3
Hayır aslında şunu demek istedim, kur artıyor, aynı oranda tüm hayatta kullandığımız temel malzemelerimizde artışa geçiyor. Ülkemizde artık üretim neredeyse yapılmıyor durma noktasına geldi. Ben her şeyi kura bağlamıyorum ama çok büyük bir etkisi altına alıyor o konuda yanlış mıyım?

~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Hayır aslında şunu demek istedim, kur artıyor, aynı oranda tüm hayatta kullandığımız temel malzemelerimizde artışa geçiyor. Ülkemizde artık üretim neredeyse yapılmıyor durma noktasına geldi. Ben her şeyi kura bağlamıyorum ama çok büyük bir etkisi altına alıyor o konuda yanlış mıyım?
E tatlım lozanda imzalanan antlaşmada kurallar gereği yaşantımız bu şekilde olmak zorunda , biz demiri çıkarıp yurt dışına işlenmesi için gönderip sonra onu satın alan milletiz bu durum bir çok şeyde geçerli madenlerimiz olmasına var ama madenleri kullanma şeklimizi bile yurt dışı belirliyor sen şimdi bunu kafaya takmayıp dolar yükseliyor hayat pahalaşıyor dersen vay halimize :) bu ülkede ne kadar ekmek o kadar köfte :) ekmek kitap köfte bilgi <3

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
E tatlım lozanda imzalanan antlaşmada kurallar gereği yaşantımız bu şekilde olmak zorunda , biz demiri çıkarıp yurt dışına işlenmesi için gönderip sonra onu satın alan milletiz bu durum bir çok şeyde geçerli madenlerimiz olmasına var ama madenleri kullanma şeklimizi bile yurt dışı belirliyor sen şimdi bunu kafaya takmayıp dolar yükseliyor hayat pahalaşıyor dersen vay halimize :) bu ülkede ne kadar ekmek o kadar köfte :) ekmek kitap köfte bilgi <3
Kur sadece bizim için belirtme aracı oldu. Alt yapısına girildiğinde derin bir konu. Teşekkürler.

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
4 bin yapmaz bunlar yalandır bence

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
4 k hiçbir işe yaramaz zaten gecen ocak ayındaki 2800 şu anın 4k sından daha değerli

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Sabırlı olun yakında belli olur

Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Şuan asgari ücret 5 6 k olsa bile faydası yok çünkü enflasyon yüksek alım gücü düşük

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...