Askerliği meslek olarak yapmalı mıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kanka eğerki kaybetcek birşeyinin olmadığını düşünüyor isen yaparsın ama kafana takcak şeylerin varsa hiç girme

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
yani sosyal hayatı çok fazla olmayan insanlar için güzel bi seçenek diye düşünüyorum fikrin güzel ama iyi düşün derim

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Benim askerliğim çok zor geçti bana soracak isen kesinlikle yapmazdım emir kulu olmak canımı çok sıkıyor. ama idealinde ki meslek subay olmak ise kimsenin seni yönlendirmesine izin verme istediğin mesleği yap.

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
kafa olarak yapabilirim diyorsan yapılır niye yapılmasın özlerim demiyorsan tabii

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Askerde ezilememek imkansız diye düşünüyorum :) Yüzbaşı bölük komutanımız vardı bölükte aslan Alaya gidince kedicik oluyordu bizimde sonumuz öyle olucak galiba :)
bizimde bir üsteğmenimiz vardı tam psikopattı tam kafadan kırık birisi diyebilirim doğudan gelmiş birisi ama bir yüzbaşı yada binbaşı yanında kuzu gibi kesiliyordu yüzbaşının üsteğmene ant 41 maddesini okutturduğunu biliyorum komutanların her türlü işini yaptık
kendin komutanlarla iyi geçinirsen onlarda senle iyi geçinir yüzbaşı ile karşılıklı sigara içiyorduk biz adam kendisi çıkarıp veriyordu bize :D
Astsubayda olsam uzmanda olsam bu mesleği istiyorum beni korkutan aile kuramama olayı, doğu görevleri çok oluyor. zaten zorunlu doğu görevi olucak. tanıdıgım cogu komutan 30 yaşından sonra evlenmişti
dostum doğu görevleri bir astsubay yada as teğmen için daha iyidir ucuzluk,hayat bakımından doğu rütbeli askerler için daha iyidir
ancak asker olan ailesini kuramaz diye bişey yok ama evleneceksen de bir asker eşi çok sabırlı olması gerekli yani arkanda bekleyecek çok sabırlı bir eş lazım

Bal porsuğu
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bizimde bir üsteğmenimiz vardı tam psikopattı tam kafadan kırık birisi diyebilirim doğudan gelmiş birisi ama bir yüzbaşı yada binbaşı yanında kuzu gibi kesiliyordu yüzbaşının üsteğmene ant 41 maddesini okutturduğunu biliyorum komutanların her türlü işini yaptık
kendin komutanlarla iyi geçinirsen onlarda senle iyi geçinir yüzbaşı ile karşılıklı sigara içiyorduk biz adam kendisi çıkarıp veriyordu bize :D

dostum doğu görevleri bir astsubay yada as teğmen için daha iyidir ucuzluk,hayat bakımından doğu rütbeli askerler için daha iyidir
ancak asker olan ailesini kuramaz diye bişey yok ama evleneceksen de bir asker eşi çok sabırlı olması gerekli yani arkanda bekleyecek çok sabırlı bir eş lazım
Kime nasıl güvenecegini bilmiyorsun seviyorsun herşey on numara diyorsun ama bi bakmışsın herşey tepe taklak olmus

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
benimde küçüklükten beri hayalimdi sağlık sorunları nedeniyle olmadı inşallah olur yapabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Benim kuzenler de askere gidip orda kalmak istiyordu fakat son 1 ay ordan gitmek icin yalvarıyolardı…

Griffin Premium
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
benim hayalimde astsubaylık var şuan lise dönemindeyim ileride astsubaylığı tercih ediyorum benim fikrim bu yönde tabiki askerliğini tamamlamış bireyler sana daha net şekilde yardımcı olur gönlünde ne varsa o olsun

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Usta askerlik konusundaki en büyük sıkıntı bana kalırsa istifa edememen diye biliyorum. 40 küsür yaşına kadar asker olarak kaldığını duymuştum umarım yanlış bilmiyorumdur.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
merhaba, arkadaşlarım ve bütün çevrem genelde uzman çavus vb. sözleşmeli asker yani; evlilik için zor olduğunu bazen aileni baya bi süre bırakman gerektiğini söylüyor, biraz ailen için bencil olmak zorundasın çünkü seninle birlikte cocukların eşin arkandan sürüklenmek zorunda kalıyolar mesela şark görevleri var 3 yılda bir 5 yılda bir bu değişiyor . biraz zorlukları var önemli olan hedefin nedir uzm çvs uzm onb , okul durumun nedir ? , ne gibi beklentilerin var bunlar önemli. şark görevlerinde ortalama 9 ila 12 bin arasıında değişen paralar kazanabilirsin mesela, bizzat kendi arkadaşım bıraktı sebebi şuydu bknz; Arkadaşım Uzm çvş du tam 6.5 ay boyunca suriye'de görevdeydi ve 6.5 ayda sadece 1.5 litrelik pet şişelerde yada damacanalarda su ısıtıp duş aldıklarını cogu zaman sadece avret yerlerini yıkayabildiklerini , veyahut ıslak mendil ile temizlendiklerini söylediler , bunlar senin için problem değilse tabikide yapabilirsin .

CSharp
Banlı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Başlarda çok eziyorlar ama diyorsan ben dayanırım bu duruma o zaman git

Zut
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
askerlik iyi güzelde sıkıntı yav insanın canı tatlı ailen var sevdiklerin. ben şahsen yapmam

Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
knk is bulabilirsen daha iyi olur da issiz olmaktansa bence askerlik iyi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...