Bilgisayarı açınca kasadan ses geliyor ama görüntü yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar selamlar benim şöyle bir sorunum var bilgisayarı normalce kullanıyordum ağır ve pcyi kastırıcak bir şey açmamıştım birden ekran Bembeyaz oldu ve fare imlecim dondu hiç bir işlem yapamadım ondan sonra pc kapanmayınca önemsemeyip düğmeden kapattım ertesi gün bilgisayarı açmayı denedim iyi güzel kasadan ses geliyor ama hiç bir şekilde ekrana görüntü alamıyorum. Monitörde bir sorun yok ondan eminim arkadaşlar. Neden kaynaklı olabilir tecrübeli olanlar var mı?

GOD
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Sana en garanti çözümü yazacağım çünki aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Ne fan ne işlemci hiçbirinde sorun yok. Sorun power supda. Yüksek ihtimalle power sup yandı bu yüzden bu dediğin oluyor. Çıkarması çok basit kendin kasadan tornavida yardımı ile sökebilirsin. Benim orjinal olan power sup 500 lira idi ama ben denemek için 20 liraya 2. el aldım taktım ve 6 aydır sorunsuz kullanıyorum. Tabi bu işlemi yapmadan önce termal macunu yeniledim fanı temizledim kasayı komple sildim ama öğrendim ki power sup yanmış..

Dostum diğer parçaların sıkıntısını bilmeden nasıl garanti çözüm verebilyorsun ? aynı sorunu bende yaşadım anakartım goruntu vermıyordu ve power supply en son akla gelcek çözüm sen bunu garanti olarak veriyorsun
Post automatically merged:

Ya işlemci yada ekran kartı

Kardeşim ram ve anakart danda sorun olabilir bilip bilmeden konuşmayın yorum atmak için adamın fikirlerini değiştirme anakart ram işlemci ekran kartı hepsinde sorun olabilir

✅MEMORYHACKERS✅
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Dostum diğer parçaların sıkıntısını bilmeden nasıl garanti çözüm verebilyorsun ? aynı sorunu bende yaşadım anakartım goruntu vermıyordu ve power supply en son akla gelcek çözüm sen bunu garanti olarak veriyorsun
Post automatically merged:

Kardeşim ram ve anakart danda sorun olabilir bilip bilmeden konuşmayın yorum atmak için adamın fikirlerini değiştirme anakart ram işlemci ekran kartı hepsinde sorun olabilir
benim kasadaki ram rgbleri işlemci fanı rgb si ekran kartı rgbsi de yanıyordu baktım işlemci bozukmuş bence arkadaş uzman birisine danışsın

GOD
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
benim kasadaki ram rgbleri işlemci fanı rgb si ekran kartı rgbsi de yanıyordu baktım işlemci bozukmuş bence arkadaş uzman birisine danışsın

RGB lerin yanması normal zaten sorun ekran vermemesi her parçayı tek tek denemesi lazım gerekli donanımı yoksa bi bilgisayarcıya götürcek başka çaresi yok

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
%90 ekran kartında sorun vardır kablolarını iyice kontrol et eğer hala çalışmıyorsa geçmiş olsun yanmıştır pc açılıp geri kapansa dicem anakart yanmış açılıyo ses geliyo ama ekran yok diyosun tek seçenek ekran ile ilgili birimlerde sorun vardır

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
anakart uzerindeki ekran cıkışına takıp deneyebilirsiniz sorun ekran kartında olabilir daha önce böyle bişey yaşamıştım

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Ekran kartına güç gitmiyor bu yüzden kart kendini açmıyor ya da büyük ihtimalle ram voltaj sıkıntısı var kısadevre yaptığı için açılamıyor Ekran kartını kontrol et ramları takıp çıkar.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
ekran goruntu ısı tahmınımce ya ram duzgun takılıdegıl yada rem de sorun olsumus yada cpu da bır sorun var gıbıme gelıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...