Sürekli ithal mal alıp ihracat yapılmamasındanOldukca açıklayıcı ama kafamda ki soru işaretleri hala bir cevap bulamadı onlardan da bahsetmek istiyorum.
Diğer ülkeleri unutun bulunduğumuz ülke kendi madenini kendi yeme içme vs gibi ihtiyaçlarını karşılayamıyor mu? Bunları karşılayacak toprak maden vs bizde yok mu? Bilmiyorum sorumu sorabiliyor muyum ama şöyle diyelim biz sizinle komşuyuz sizin para biriminiz var bir de benim var. Ben neden yenmeyen içilmeyen tüketilmeyen bir kağıt parçası yüzünden ülkemin yeme içme giyim sağlık vs gibi konularında aile üyelerim daha fazla ücret ödemek daha fazla kağıt parçası vermek zorunda kalıyor? Mesela ben şu kanuna uyuz olurken " çiftçiler arasında tohum satışı yasaktır " bir de şu kanunu duydum şok oldum " bir üründen belirlenen miktar kadar üretebilirsiniz ( ekebilirsiniz ) " veyahut maden çıkarıcakken belirli dış ülkelerin izin verdiği adette ( sekiz falandı tam emin değilim bulup onu da atarım buraya ) kaynak araştırması kuyu kazması vs yapabiliyoruz. Ve çıkardığını işlemesi için dışarıya satıp gönderip işlenen malı geri satın alıyoruz. Wtf. Neden ya
Çok teşekkür ederim bu dediklerinizi becerebiliyorsam ne mutlu banaDostum son günlerde tüm paylaşımlarını okuyorum. Çok yararlı işler yapıyorsun, bilgi seviyemizi arttırdığın için teşekkürler <3
merkez bankası her basılan tl miktarı kadar merkez bankası rezervine altın koyması gerekliBuna birçok etken sıralanabilir. Öncelikle basit etken tamamen dışa bağlılık diyebiliriz. Sonrasında da Merkez Bankası tarafından alınan yanlış kararlar, basılan karşılıksız paralar hepsi bir para biriminin değer kaybetmesine sebep olabilir.
Özgür Demirtaş hocayı dinleyebilirsin, o kanalında yeterince bu tarz açıklama içeren videolar çekiyor. Kendisi ekonomi ve finans uzmanı, gayet de akıcı bir konuşması var. Dinlerken sıkılmazsın.