Bir ülkenin para birimi neden değer kaybeder?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Dostum son günlerde tüm paylaşımlarını okuyorum. Çok yararlı işler yapıyorsun, bilgi seviyemizi arttırdığın için teşekkürler <3

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Oldukca açıklayıcı ama kafamda ki soru işaretleri hala bir cevap bulamadı onlardan da bahsetmek istiyorum.

Diğer ülkeleri unutun bulunduğumuz ülke kendi madenini kendi yeme içme vs gibi ihtiyaçlarını karşılayamıyor mu? Bunları karşılayacak toprak maden vs bizde yok mu? Bilmiyorum sorumu sorabiliyor muyum ama şöyle diyelim biz sizinle komşuyuz sizin para biriminiz var bir de benim var. Ben neden yenmeyen içilmeyen tüketilmeyen bir kağıt parçası yüzünden ülkemin yeme içme giyim sağlık vs gibi konularında aile üyelerim daha fazla ücret ödemek daha fazla kağıt parçası vermek zorunda kalıyor? Mesela ben şu kanuna uyuz olurken " çiftçiler arasında tohum satışı yasaktır " bir de şu kanunu duydum şok oldum " bir üründen belirlenen miktar kadar üretebilirsiniz ( ekebilirsiniz ) " veyahut maden çıkarıcakken belirli dış ülkelerin izin verdiği adette ( sekiz falandı tam emin değilim bulup onu da atarım buraya ) kaynak araştırması kuyu kazması vs yapabiliyoruz. Ve çıkardığını işlemesi için dışarıya satıp gönderip işlenen malı geri satın alıyoruz. Wtf. Neden ya
Sürekli ithal mal alıp ihracat yapılmamasından

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Üretim olmazsa ve dışa bağımlılık yüksekse değer kaybeder

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ülen üretim yapmassafabrikalar üretim yapmadıkça dış ticaret yapamdıkça değeri düşer

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
İstikrar sağlanırsa yabancı yatırımcılar ülkemize yatırım sağlar böylelikle ülkeye para akışı sağlanır

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
daha da deger kaybediyor sahip çıkmadıkları için dünyanın en degersiz parası oluyor

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar değerli görüşleriniz ve yorumlarınız için canı gönülden teşekkür ederim ve tartışmaya mahal vermekten ricat edininiz .
Birazda yorum yapan kişilerin bu işlerden anlayan okulunu okumuş mürekkep yalamış kişiler olmasını tercih ediyorum. Böylelikle birazda grafikler üzerinde istatisliklerini görebilir ve ufkumuzu genişletebiliriz , teşekkürler iyi forumlar

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kanka bu talep arz mevzusu nasıl anlatılır benim bilgim yetmez yani ama ben sadece talep arz mevzusu oldugunu düşünüyorum

Cin Padişahı
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Tarafsız hiçbir siyasi görüşü savunmadan ülkenin kalkınması ve ekonominin düzelmesi için yapılaması gereken temel şeyler.
1. İthalati azaltmalıyız.
2. Yerli üretime teşvik etmeliyiz insanları ve üretimi hızlandırmaları için mühandisler yetiştirmeliyiz
3. Ülkeye yetecek üretimi yaptıktan sonra ihracat yapmalıyız
4. Yabancıların mal edinme yasasını kaldırıp cumhur başkanının elinden yetkiyi almalıyız. Ülke bizim toprakları yabancıların.
Dostlar en önemli konuda bu doları euro yu bırakın gerçekten ülkeyi yöneten kişi güzel ülkemizin topraklarını İsrail ve arap ülkelerine satmış durumda.

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bir ülke kendi üretmiyor ve sürekli dışardan alıyorsa parasının değeri kalmaz çünkü kendi parası dönmüyor o aldığı ülkelerin parası dönüyor.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Buna birçok etken sıralanabilir. Öncelikle basit etken tamamen dışa bağlılık diyebiliriz. Sonrasında da Merkez Bankası tarafından alınan yanlış kararlar, basılan karşılıksız paralar hepsi bir para biriminin değer kaybetmesine sebep olabilir.

Özgür Demirtaş hocayı dinleyebilirsin, o kanalında yeterince bu tarz açıklama içeren videolar çekiyor. Kendisi ekonomi ve finans uzmanı, gayet de akıcı bir konuşması var. Dinlerken sıkılmazsın.
merkez bankası her basılan tl miktarı kadar merkez bankası rezervine altın koyması gerekli
ama döviz karşılığına karşılık olarak çok sayıda tl basılmış oldu.İyi bir ekonomi yönetme şekli olması gerekli ki en kötü kriz anında bile krizi en iyi şekilde yönetilebilmeli ama gel gelelim bizim merkez bankasındakilerin başında bu yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...