Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dostum lisesin sanırım daha ne kızlar görüceksin takma kafana ver yolunu olacaksa olurdu zaten güven bana cok klasik bir tavsiye ama böyle olmuyorsa vereceksin ki olmamış ayrılmışsın extten Next olmaz devam.
Halen tavsiyeye ihtiyacın var mı bilmiyorum ama bu konu üzerinde tavsiyeye ihtiyacı olacak herkes için bir kaç şey yazmak sanırım tecrübemin de bir parçası.
İnsanlar çeşitli dönemlerde tükenmişlik noktasına gelebilir ama bunu çok fazla hissetmez. Bazı noktalarda insanlar tükenmese bile, kendilerini tükenmiş gibi hissedebilirler.
Şu an yaşadığın durumu parça parça incelemeye başladığımızda öncelikle çok çabuk karşı cins ile muhabbet kurup istediğin gibi ilerletebildiğini görüyorum. Bu bir süre sonrasında karşında rakipsizlik dürtüsünü, sonrasında da heyecan dürtüsünü ortadan kaldıracaktır. Heyecan aslında insan yaşamında çok kötü bir duygu olarak görülse de( bknz. Panik); insanların yaşama amacını yansıtan bir noktadır.
Diğer noktada aldatmak ve aldatılmak olarak hesaba kattığımızda fark ediyoruz ki; ilişkide aslında güvenmek istiyorsun ama güvenemeyeceğini gördüğün andan itibaren bunun adına takılıp geçmek diyorsun. Eğer amacın takılıp geçmek olsaydı bu kadar büyük bir duygusal düşüş yaşamazdın. Yaşını bilmiyorum ama herkesin bu evrelerden geçtiğini kesinlikle bilmen gerekir.
Diğer noktaya baktığımızda ise, karşındaki insana takılıp geçerim kafasında yaklaşırken birisi de seninle takılıp geçme noktasında biraz egonun parçalandığını görebiliyorum. Olur arada böyle kazalar.
Peki ne yapacaksın? Öncelikle bu konuları düşünmekten vazgeçeceksin ve kötü alışkanlıkları hayatından çıkartabiliyorsan çıkartacaksın, yoksa onları arttırmak yerine azaltabildiğin en düşük noktaya getireceksin. Neden mi? Hiç bir kötü alışkanlık durumu daha da iyiye götürmez, aksine daha da berbat bir noktaya sokar. Seni kandırır ve o yanılsama içinde çok daha fazla hata yapmana, daha fazla boşluk hissine kapılmana sebep olur. Alkolik insanlar boşuna olmuyor.
Diğer bir noktada çapkınlık ve karşı cins ile olan ilişkilerinde öncelikle sert davranmaman gerekiyor, neticede herkesin kötü bir zamanı olduğu gibi, seninle konuşmak isteyen hiç kimse de şu an bu durumda olmanın sebebi değil. Arkadaşlık noktasında tabii ki de iletişimde ol ama işleri çapkınlık tarafına vurduğunda tekrar kendini bulmadan daha derin bir çukura düşebilirsin.
Kendine yeni amaçlar ve hobiler edin, kafanı dağıtmanı sağlayacak en büyük unsur yine senin elinde. İnsanlar konfor alanlarından çıkmak istemediği zamanlarda, çevrelerindeki baskı neticesinde bu yaşanan durumları da yaşayabilir ve kendilerine çözüm bulamayabilirler. Müzikten hoşlanıyorsan eğer bir enstrüman nasıl çalınır bunu öğrenebilirsin. Resim çizmeyi seviyorsan, bunu geliştirmeye çalışabilirsin. Bir süre zor olabilir, bunu normal karşılaman gerekiyor. Ama kendini kaptırmaya başladığında hayata ve kendine verdiğin bu şansın sana ne gibi şans vereceği noktasında inan bana sen bile şaşıracaksın.
Konuyu düşünmeyi bıraktın ve stresi azalttın. Odağını kaydırmaya başladın ve odaklanmanı etkileyen kötü alışkanlıkları aradan çıkartacak konfor alanından da çıkarak kendine yeni bir savaş alanı ve başarı alanı buldun. İşi çapkınlıktan uzak tutarak, aynı sorunları tekrar yaşamak yerine kendine zaman ayırdın ve süre zarfında kendini geliştirerek aslında dünyaya ve insanlara farklı bir bakış açısına sahip oldun.
Sence bitti mi? Aslında bitmiş gibi dursa da buraya eklenecek çok fazla şey var. Bunların hepsini yavaş yavaş bu adımları izlediğinde kendine göre en uygun şekilde bulacağından şüphem yok. Kendine, herkesten fazla güvenmezsen, kendi en iyi halini bulamazsın.
Bu yüzden önce kendine saygı göster ve kendini sev. Sen olmazsan; dünyanın bir önemi yok.
Gülümsemenin yüzünden eksilmediği bir hayat diliyorum okuyan herkese.
Hocam biraz geç yazdım ama bana sorarsan aklında uzun vadeli ilişki düşündüğün biri yoksa gidip konuş en azından ileriki hayatında ah be konuşsaydım hayatım nasıl olurdu acaba diyip boş boş hayaller kurup kendini paralamazsın tabii en iyisi yine senin kararın ben sadece bir nebze kafanda fikir oluşturmak için yazıyorum