18 yaşındayım, lise mezunu üniversiteye hazırlanan orta gelirli bi ailenin çocuğuyum, kendimi her zaman zeki bildim, ama son günlerde gerçekten “acaba aptal mıyım yoksa şanssız mı) diye düşünmeye başladım. Tanrı beni yaratırken her şeyden azar azar koymuş sanki, her işten anlarım, her şeyde bir yeteneğim vardır, berbat olduğum hiçbir şey yok galiba, tek şey harici, para kazanmak. Etrafımdaki insanlara bakıyorum, internetteki insanlara bakıyorum, bir şekilde çoğu alın teri dökmeden, kolay yoldan, az veya çok para kazanıyor, en azından cebine bi paket sigarasını koyabiliyor, benimse cebimde şu an 25 tl kadar bi para var galiba, belki daha az, gerçekten, kenarda köşede tuttuğum, banka hesabımda duran fazladan 5 tl param bile yok. Ve ben para kazanmak ve çalışmak konusunda hırslıyım, ama bir türlü şansım yaver gitmiyormuş gibi hissediyorum, denemediğim iş kalmadı, illegal dahil, olmuyor gelmiyor ipin ucu bir türlü, şu koskoca dünyada akıp giden devasa nehirden 1 çay kaşığı bile almayı geç, nehirin yanında bile değilim, şimdi şu şekilde cevaplar gelecek, ailenden iste, şu anda babamdan 1000 tl para istsem, sizce verir mi ? Ben söyleyeyim hayır, ama bana o 1000 tl lazım dostum çünkü nikedan o istediğim ayakkabıyı almak istiyorum yada okuldaki kız arkadaşımı cafeye götürüp bir tatlı kahve ısmarlamak istiyorum, erkekler gibi. Gençliğimi yaşamak istiyorum, mahrum kalmak değil, yaşıtlarım dershaneye mercedes cla, superb, f30 ile gelirken, benim home tuşu bozuk iphone 6 plus kullanmam zoruma gidiyor, ben mercedes istemiyorum ya, sadece bi işe emek verip karşılığını almak istiyorum, dolmuşa binersem kahve alamam diye yürümek istemiyorum. yani size asıl sorum şu; ya yokmu arkadaşım az birşey kafası olan herkesin yeterli emeği verdiğinde 3-5 bir şeyler alabileceği online yada reel, tam zamanlı olmayan rahat birşey