İşlemcinin APU'lu olması oyunlarda FPS düşüşü yapar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Amd kullanıyorsun degil mi onu ayarlardan grafik kartına ayarla apu sistemler her zaman kötüdür işlemciyi yorar ısınmasını saglar apu oldugu için ve daha da çok işlemciyi eskiltebilirsin bencesi apu sistemler ve apu ile oyun oynamaya gerek yok.

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
apuluda donanım farkı yaratmak lazım laptop gibilerde prize bağlı hayat yaşatıyor resmen

Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
driverları doğru kurduğundan emin ol, apuda ısınma yapar ondan yapabilir sıcaklık değerlerini kontrol et eğer normalse başka sıkıntılar var demektir

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
1.si Denetim masasından işlemci güç yönetimini %99 da bırakın ki işlemci dengeli çalışsın.
2.si OEM yani laptop üreticisinin size verdiği ekran kartı driverını kurun.
3.sü Oyunlardaki işlemciyi yoran özellikleri minimumda tutun. Keskinliği yumuşatma, uzak mesafeyi işleme vb.

Bunların haricinde APU cihazlar için AMD panelindeki performans ayarlarını "en üst düzeye getir" vs. yaparsanız sorununuz çözülecektir.

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Merhaba Dostum Sorunu Çözmediysen Bir Kaç Önerim Var Onları Deneyebilirisin....

İlk Öncelikle Macunların Bitmiş Olabilir Macun Sıkabilirisin, Grafik Sürücülerini Yenileyebilirisin Problem Fazla Isınıp Fps Kısıtlıyorsa Fanını Temizleyebilirsin Ve Bios Ayarından Ana Kartının Kaç Mh İle Çalıştıgını Kontrol Edebilirisin Ana Kartın 3600 Mhz Son Mhz Çalışıyorsa Bir Tık Düşürüp Deniyebilirisin

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Büyük ihtimalle bilgisayarı satın aldığından beri termal macunlarini yenilemedin, onları yenilemeyi deneyebilirsin

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim, ve doğru. Bilgisayarı aldığımdan beri macunla ilgili bir işlem yapmadım, nasıl olduğu konusunda da hiç bir fikrim yok ona bir bakmam gerekecek. Aslında burada APU lu işlemci drop yapar mı derken kastım , aynı işlemcinin apu olmayan hali daha yüksek fps değerlerinde ve daha stabil olacak şekilde mi çalışır ? bir işlemcinin beraberinde apu bulundurması onun performansının zaten belirli seviyede düşük olması mıdır onu merak etmiştim. Sanırım macun işin yapmam gerekecek, teşekkür ederim.

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
İşlemcinin ekran kartını kullanırsan verim çok düşük olur özellikle ısınırsa sadece ekran kartını kullanma ayarı vardı hatırlamıyorum bakıp revize ederim yorumu

Üye
3 HİZMET YILI
Sistemimle başlayayım:
  • Corsair 16 GB RAM.
  • AMD Ryzen 5 3400G 3,7 GHz 6MB AM4.
  • RX570 8 GB ekran kartı.
  • Power Boost vk G3403 s 650W kasa.
  • ASUS Prime B450M k AM4.
  • -WD 240GB SSD 2.5 SATA3 SSD.
  • ASUS 144 Hz monitör. Tam marka modeli bulamadım, sonradan almıştım.
Arkadaşlar bu sistem ortalama bir sistem göreceğiniz gibi,. Sadece merak ettiğim konu şu, ben en basit bir LoL oynarken bile 40 50'lere FPS düşüşü yaşıyorum. Buralarda FPS düşüşü olmadığında bile bazı oyunları 70-90 bandında FPS değerlerinde oynuyordum ki bu bilgisayarı ilk aldığımda hiç böyle değildi yani ben Elden Ring'i sabit 90-100 FPS arası değerlerle oynarken LoL'de böyle yapması neden olabilir? Bir türlü çözebilmiş değilim. Kaldı ki aynı sorun Black Desert Online için de geçerli. Yani grind ya da PvP atarken yediğim dropların haddi hesabı yok. Denediğim çözümler:
  • Riot'a ticket attım konuyu sormak için çünkü sorun o kadar enteresan ki dostlar kalite ayarını arttırıp azalttığımda bile FPS değerlerim hiç değişmiyor. Bu sorun, hiç anlayamadığım bir sorun yani benim extra high grafiklerdeki FPS'im ile extra Low'daki FPS değerim aynı.
  • Ekran kartı sürümleriyle çok oynadım, benden daha iyi sistemi olan bir arkadaşımda bu tip sorunlar yaşadığı için bilgisayarını servise gönderdi ve ona AMD'nin eski ekran kartı driverlerini yükleyerek sorunu çözdüler, aynı olayı ben yaptığımda benim açımda hiçbir şey değişmedi.
Sizlere sormak istediğim kısım ise şu, bilgisayarımı aldığım ilk günlerde bu tip sorunların hiçbirini yaşamıyorken birdenbire bu olayların olmasının sebebi ne olabilir? Yani bu sistemin LoL'de 90 FPS almadığından eminim çünkü oyuna 200'lerde başlıyorum, hiç değilse bir 144 120 bandında hadi sabit 100 bandında FPS verebilecekken ki önceden bu durum böyleyken şimdi ne oluyor da bunlar oluyor? İşlemcim APU'lu diye mi sorun yaşıyorum? Sorun tam olarak nerede?
yapabilir

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
İşemli APU olduğu zaman normal kadar performans vermeyeceği teorik olarak doğrudur. Ama arada o kadar fazla da bir fark olacağını zannetmiyorum. Zaten ana kart olarak nvidia gpusunu kullanıyorsan gerisi çok etkilemez

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Sistemimle başlayayım:
  • Corsair 16 GB RAM.
  • AMD Ryzen 5 3400G 3,7 GHz 6MB AM4.
  • RX570 8 GB ekran kartı.
  • Power Boost vk G3403 s 650W kasa.
  • ASUS Prime B450M k AM4.
  • -WD 240GB SSD 2.5 SATA3 SSD.
  • ASUS 144 Hz monitör. Tam marka modeli bulamadım, sonradan almıştım.
Arkadaşlar bu sistem ortalama bir sistem göreceğiniz gibi,. Sadece merak ettiğim konu şu, ben en basit bir LoL oynarken bile 40 50'lere FPS düşüşü yaşıyorum. Buralarda FPS düşüşü olmadığında bile bazı oyunları 70-90 bandında FPS değerlerinde oynuyordum ki bu bilgisayarı ilk aldığımda hiç böyle değildi yani ben Elden Ring'i sabit 90-100 FPS arası değerlerle oynarken LoL'de böyle yapması neden olabilir? Bir türlü çözebilmiş değilim. Kaldı ki aynı sorun Black Desert Online için de geçerli. Yani grind ya da PvP atarken yediğim dropların haddi hesabı yok. Denediğim çözümler:
  • Riot'a ticket attım konuyu sormak için çünkü sorun o kadar enteresan ki dostlar kalite ayarını arttırıp azalttığımda bile FPS değerlerim hiç değişmiyor. Bu sorun, hiç anlayamadığım bir sorun yani benim extra high grafiklerdeki FPS'im ile extra Low'daki FPS değerim aynı.
  • Ekran kartı sürümleriyle çok oynadım, benden daha iyi sistemi olan bir arkadaşımda bu tip sorunlar yaşadığı için bilgisayarını servise gönderdi ve ona AMD'nin eski ekran kartı driverlerini yükleyerek sorunu çözdüler, aynı olayı ben yaptığımda benim açımda hiçbir şey değişmedi.
Sizlere sormak istediğim kısım ise şu, bilgisayarımı aldığım ilk günlerde bu tip sorunların hiçbirini yaşamıyorken birdenbire bu olayların olmasının sebebi ne olabilir? Yani bu sistemin LoL'de 90 FPS almadığından eminim çünkü oyuna 200'lerde başlıyorum, hiç değilse bir 144 120 bandında hadi sabit 100 bandında FPS verebilecekken ki önceden bu durum böyleyken şimdi ne oluyor da bunlar oluyor? İşlemcim APU'lu diye mi sorun yaşıyorum? Sorun tam olarak nerede?
Tam verim alabilsen cok iyi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...