laptop ısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar laptopumun gpu ve cpu su +90 ikisi de , ben bunların macunlarını yeniledim bol bol şimdi cpu en fazla 60 oluyor ama gpu oyun açılınca yine 90 oluyor boşta 40-50 bu normal mi ? bir de macunları değiştirip fanı da temizledikten sonra laptop ses yapmaya başladı bu da normal mi? teşekkür ediyorum yardım etmek isteyen arkadaşlara.

sogutucum var ama bu değerler sogutucusuzdur .

4gbram
i36100u işlemci
gt940m 2gb ekran kartı
120ssd500hdd

Üye
8 HİZMET YILI
Laptoplarda ısıl tasarım konusu hep bir eksidir. Mümkünse serin ortamda oynamak alttan da hava alabileceği bir masa kullanmak gibi hususlar bir nebze serin tutmaya yarar. Bir de vakumlu minik fanlar ile 5-10 derece kadar sıcaklık düşüşü olduğunu söyleyenler vardı bir aralar. Kaliteli bir vakumlu fan denenebilir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Laptoplarda ısıl tasarım konusu hep bir eksidir. Mümkünse serin ortamda oynamak alttan da hava alabileceği bir masa kullanmak gibi hususlar bir nebze serin tutmaya yarar. Bir de vakumlu minik fanlar ile 5-10 derece kadar sıcaklık düşüşü olduğunu söyleyenler vardı bir aralar. Kaliteli bir vakumlu fan denenebilir.
vakumlu fanları kullanmıştım pek faydalarını görmedim hatta işlemciyi zorladığına dair söylemlerde var biraz riskli gibi

Üye
8 HİZMET YILI
vakumlu fanları kullanmıştım pek faydalarını görmedim hatta işlemciyi zorladığına dair söylemlerde var biraz riskli gibi
içeride ısınan havayı zorlayarak dışarı çekiyor. Eğer alttan fan desteği ve iyi bir havalandırma ile desteklenirse sorun olacağını sanmam. Zaten macun ve ısı borularının temizliğini de yaptırmış. Bunlar olmasa sorun olabilirdi.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Laptoplarda bir yerden ses gelmeye başlayınca o sesi kesemiyorsun kesinlikle. Aynı sorun bende de var laptopa bir ssd takmadığım kaldı. Artık iphonelar gibi yavaşlatıldığına inanmaya başladım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...