Cclenerı ben kullaniyorum temizliyorum diriverleride guncelledim azaladi ama haala var termal macundan kaynakli herhalde yada virüs varlk önce bi fiziksel temizlikten geçirmeni öneririm işlemci fanı ve ekran kartı fanındaki tozlardan bir arın
Daha sonra sıcaklık değerlerini bir kontrol et cok fazla elektrik yiyip ısınan işlemcin olabilir.Mümkün termal macunları yenile
Bunları yaptıktan sonra eğer format atmakla uğraşmak istemiyorsan sana işletim sistemini birazcık kendine getirecek yöntemler belirticem bunlar:
Ccleaner la güzel bir temizlik yap kayıt defteri ve gereksiz seyleri
Hddtune programı ile harddiskine bad sector ve okuma testi yap (testte 40mb/sn nin altına 6-7 kereden fazla iniyorsa bir sıkıntı var demektir..)
calıştırdan cmd yaz ve oraya CHKDSK /R /F yazıp makineni restartla (dikkat et uzun sürecek)
gereksiz tüm programlarını sil .
driverini güncelle
Ben pek anlmam ki pcden normal kasa olsa yaparimda leptopun altını acmak sıkıntılı benim leptopun en iyisi tamirciye vermekhocam önce termal macun al gelsin sonra içini bi güzel temizle macunu yenile sonra aç pcyi formatı yapıştır al sana fişşşek
Ccleaner den bakiyorum hic birsey çıkmıyor onerdigin bir program varsa rica etsem söylermisinvirüs taraması yaptınmı
Leptop 7 senelik virus girme ihtimali olabilir 7 senelik bilgisayar hic format felanda atmadim ıçindede onemli belgelerim var ne yapacamı şaşırdımöncelikle laptop yenimi eskimi virüs girme iht varmı arkaplanda çalışan birşey eğer herhangi bir anormal durum yoksa performans windowsları var hafifletilmiş onlardan birini kurman iyi olabilir.
Termal macunu 7 senedir değiştirmedim orjinal ustünde ben leptopu alirken yenilemenize gerek yok dedilerdi Bugun silaris vereyim de degistiriyim herkez termal yenile diyor beni bilgilendirdigin icin ayrica teşekkür ederim1. Dostum termal macununu 1 senedir yenilemediysen
o macun kurumuştur muhtemelen ve performans düşüklüğünde bu sebepten dolayı olabilir
2. yol ise pc'nin arka planda çalışan programlarını kapatmak olacaktır dostum
başlat çalıştır>hizmetler bölümünden gereksiz programları kapat
not:windows için gerekli olan programları kapatma yeterli
Ekli dosyayı görüntüle 63713
Ekli dosyayı görüntüle 63714
bilgisayarcıya vereceksen dosyalarını yedekle direk format atıp geçiyorlar sonra dosyaların gider yada bilgisayarcıya söyle o yedeklesin. Ccleaner ile temizlediğin halde düzelmiyorsa peki birde antivirüs kurup tarama yaptın mı onuda dene bi. termal macun yenilense fayda edebilir.Ben pek anlmam ki pcden normal kasa olsa yaparimda leptopun altını acmak sıkıntılı benim leptopun en iyisi tamirciye vermek
Post automatically merged:
Ccleaner den bakiyorum hic birsey çıkmıyor onerdigin bir program varsa rica etsem söylermisin
Leptop 7 senelik virus girme ihtimali olabilir 7 senelik bilgisayar hic format felanda atmadim ıçindede onemli belgelerim var ne yapacamı şaşırdım
Termal macunu 7 senedir değiştirmedim orjinal ustünde ben leptopu alirken yenilemenize gerek yok dedilerdi Bugun silaris vereyim de degistiriyim herkez termal yenile diyor beni bilgilendirdigin icin ayrica teşekkür ederim
Hic icini acmadim desem dedigin gibi ondan büyük bir ihtimalİçini bir temizlemek şart senede 1 kerede olsada ondan kaynaklı olabilir bakmanı öneririm oraya