Çözüldü Microsoft Edge Webview 2 arka planda çalışıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FENERBAHÇE
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar, Microsoft Edge Webview 2'yi kapatsam dahi aniden kendi kendine açılıyor. Bu bir virüsmü?

1678903803986.png

Çözüm
Merhaba. Bu, genellikle bir virüs değildir. Microsoft insanlara bir şeyleri diretmeyi sevdiği için sizden izin almadan arka planda kendi kendine yüklenen bir bileşen. Aslında bakarsanız çoğu kullanıcının ihtiyacı olmayan bir bileşen. Genellikle Office365 gibi Windows ve bulut arasındaki haberleşme gibi olayları yöneten bir bileşen.
WebView2 Runtime, birçok programın Windows 10'da çalışması için gerekli olan ve Edge tarafından kontrol edilen yeni bir bileşendir. Bunların arasında Office 365 vardır. Bu bileşen, geliştiricilerin web içeriğini yerleştir ve oluştur doğrudan kendi yerel uygulamaları içinde. Örneğin, JavaScript, HTML ve CSS içeriği ekleyebilir ve bir web tarayıcısı kullanmadan işleyebilirler.
Geçen ay Microsoft...
Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
arkadaşlar kapatınca aniden kendi kendine açılıyor virüsmü ?
Ekli dosyayı görüntüle 87725
Hocam şimdi siz söyleyince bende kontrol ettim görev yöneticisinde hiç açmamama rağmen 5 Tane windows edge vardı hepsine sırayla görevi sonlandır yaptım gitti bi benim yaptığım yöntemi deneyin olmassa sağ tıklayın dosya konumunu aç deyin nasıl bir yere yönlendirecek?
Veya hiç uğraşmayıp direkt kaspersky deneme versionunu kullanın virüs varsa silecektir.

FENERBAHÇE
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hocam şimdi siz söyleyince bende kontrol ettim görev yöneticisinde hiç açmamama rağmen 5 Tane windows edge vardı hepsine sırayla görevi sonlandır yaptım gitti bi benim yaptığım yöntemi deneyin olmassa sağ tıklayın dosya konumunu aç deyin nasıl bir yere yönlendirecek?
Veya hiç uğraşmayıp direkt kaspersky deneme versionunu kullanın virüs varsa silecektir.
1678904159489.png

hepsi bu konumu açıyor hocam

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Merhaba. Bu, genellikle bir virüs değildir. Microsoft insanlara bir şeyleri diretmeyi sevdiği için sizden izin almadan arka planda kendi kendine yüklenen bir bileşen. Aslında bakarsanız çoğu kullanıcının ihtiyacı olmayan bir bileşen. Genellikle Office365 gibi Windows ve bulut arasındaki haberleşme gibi olayları yöneten bir bileşen.
WebView2 Runtime, birçok programın Windows 10'da çalışması için gerekli olan ve Edge tarafından kontrol edilen yeni bir bileşendir. Bunların arasında Office 365 vardır. Bu bileşen, geliştiricilerin web içeriğini yerleştir ve oluştur doğrudan kendi yerel uygulamaları içinde. Örneğin, JavaScript, HTML ve CSS içeriği ekleyebilir ve bir web tarayıcısı kullanmadan işleyebilirler.
Geçen ay Microsoft, Microsoft 365'in gelecekteki sürümleri Web içeriğini doğrudan onlara yüklemek için bu bileşeni kullanmaya başlayacak. Böylelikle Microsoft 365 uygulamasına sahip olan tüm kullanıcılar (Word, Excel, PowerPoint,
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
, Outlook, vb.), Bu bileşeni bilgisayarlarına otomatik olarak alıyor.
Denetim Masasından Program ekle ve kaldır kısman gelip, Office 365'i kaldırırsan sorunun çözülebilir.
Ancak başta da dediğim gibi. Kaldırsan dahi bir zaman sonra (Microsoft'un canı ne zaman isterse) Kendiliğinden tekrar yüklenecek.
İstersen geçici çözüm olarak 3. Parti uygulama kaldırma programları ile Microsoft Edge'i kaldırabilirsin.

Çözüm
FENERBAHÇE
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Merhaba. Bu bir virüs değil. Microsoft insanlara bir şeyleri diretmeyi sevdiği için sizden izin almadan arka planda kendi kendine yüklenen bir bileşen. Aslında bakarsanız çoğu kullanıcının ihtiyacı olmayan bir bileşen. Genellikle Office365 gibi Windows ve bulut arasındaki haberleşme gibi olayları yöneten bir bileşen.
Geçen ay Microsoft, Microsoft 365'in gelecekteki sürümleri Web içeriğini doğrudan onlara yüklemek için bu bileşeni kullanmaya başlayacak. Böylelikle Microsoft 365 uygulamasına sahip olan tüm kullanıcılar (Word, Excel, PowerPoint,
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
, Outlook, vb.), Bu bileşeni bilgisayarlarına otomatik olarak alıyor.
Denetim Masasından Program ekle ve kaldır kısman gelip, Office 365'i kaldırırsan sorunun çözülebilir.
Ancak başta da dediğim gibi. Kaldırsan dahi bir zaman sonra (Microsoft'un canı ne zaman isterse) Kendiliğinden tekrar yüklenecek.
İstersen geçici çözüm olarak 3. Parti uygulama kaldırma programları ile Microsoft Edge'i kaldırabilirsin.
hocam sen benim her soruma derman mı olacaksın. utandırıyorsun beni :) teşekkür ederim

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Microsoft edge webview2 web tabanlı uygulamalar için bir platformdur ve microsoft edge tarayıcısının bir bileşenidir bu nedenle webview2 microsoft edge tarayıcısı kapandığında da hala açık kalabilir ve kullanımda olabilir bu normal bir durumdur ve bir virüs olarak kabul edilmez ancak ancak webview2'nin kendi kendine açılması veya açık kalması gibi anormal davranışlar fark edersen bilgisayarına zararlı bir yazılım bulaşmış olabilir o yüzden kaspersky indirip tam taramayı yapabilirsin

FENERBAHÇE
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
msconfig'den baktığımda edge olan 3 tane seçenek var bi bağlantıları var mı ?

1678904694122.png

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
msconfig'den baktığımda edge olan 3 tane seçenek var bi bağlantıları var mı ?

Ekli dosyayı görüntüle 87730
"Tüm Microsoft hizmetlerini gizle " Seçeneğini seçtikten sonra "Tümünü Devre Dışı Bırak" yazan butona tıkladıktan sonra Kaydet ve Tamam deyip çıkarsanız eğer, başlangıçta çalışan gereksiz hizmetleri kapatmış olursunuz.
Bilgilendirme: Steam ya da Spotify gibi başlangıçta çalışmasını istediğiniz programlar varsa onların tikini aktif edebilirsiniz.

FENERBAHÇE
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
"Tüm Microsoft hizmetlerini gizle " Seçeneğini seçtikten sonra "Tümünü Devre Dışı Bırak" yazan butona tıklarsanız eğer, başlangıçta çalışan gereksiz hizmetleri kapatmış olursunuz.
Bilgilendirme: Steam ya da Spotify gibi başlangıçta çalışmasını istediğiniz programlar varsa onların tikini aktif edebilirsiniz.
hocam intel nvidia falan var kapatıyım mı bunları da ?
1678904954865.png

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
FENERBAHÇE
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Buna sen karar vermelisin. Mesela Valorant oynuyorsan eğer Vanguard hizmetinin aktif olarak kalması gerekli. Yoksa oyuna girdiğinde Sistemi yeniden başlat gibi uyarılar verebilir.
hocam orada birsürü intel ve nvidia gibi önemli şeyler var kapatırsam sorun cıkmaz mı bunlar neyi açıyor kapatırsam + - si ne olur

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
hocam orada birsürü intel ve nvidia gibi önemli şeyler var kapatırsam sorun cıkmaz mı bunlar neyi açıyor kapatırsam + - si ne olur
Genellikle farketmeyeceğin kadar farklar olur. Şöyle özet geçebilirim; Mesela "Nvidia Update Service" gibi bir servisi eğer ordan kapatırsanız, Nvidianın yazılımı otomatik olarak sürücü güncellemelerini kontrol etmez.
Öneri olarak; Nvidia, Intel ve eğer kullanılıyorsa Vanguard ve diğer oyunlar için gerekli olan Anti hile yazılımları açık kalabilir.

FENERBAHÇE
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Genellikle farketmeyeceğin kadar farklar olur. Şöyle özet geçebilirim; Mesela "Nvidia Update Service" gibi bir servisi eğer ordan kapatırsanız, Nvidianın yazılımı otomatik olarak sürücü güncellemelerini kontrol etmez.
Öneri olarak; Nvidia, Intel ve eğer kullanılıyorsa Vanguard ve diğer oyunlar için gerekli olan Anti hile yazılımları açık kalabilir.
hocam dediğinizii yaptım epic games google ve realtek ses şeyi varmış açık onları kapattım intelden birsürü şey var ellemedim aynı şekilde vgc ve nvidiaya da ellemedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...