Çözüldü Monitöre görüntü karıncalı geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Öncelikle iyi günler sayın forum sakinleri.

1 el LoL attıktan sonra 5 dakika dışarı çıktım, PC açıktı. Geldiğimde ekran kapalıydı, bir türlü açılmadı. Sonra bilgisayarı kasanın güç tuşundan kapattım ve yeniden açtım. Resimdeki gibi oldu ve açılmıyor. Sizce ne olmuştur?

IMG_20220730_212228.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
bilgisayar bozulmamış ekranın arızalanmış büyük ihtimalle uzun süre açık kaldığı için çok ısınmadan dolayı işiniz olamadığı sürece oyun oynamadığınız sürece ekranı kapalı tutun

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar Windows falan çökmüş sanırım Windows doğru yüklenmedi falan diyor mavi ekran veriyor

Masa 6 Yarım Saat uzatır mısın abi
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
dostum ekran kartı arızası olabilir hemen yardımcı olucam arkadaşa sorayım

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Umarım ekran kartı soketi veya bizzat ekran kartı yanmamıştır, Laptopda başıma geldi hatayı çözemezsen direk bilgisayarcıya gitmende fayda var, pc yi televizyona bağla , format at bilgisayar yavaşlayıp 1-2 saat sonra donuyorsa ve işlem yaptırmıyor ise, hddyi değiştir , sıkıntı halen çözülmediyse geçmiş olsun ,

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Powerin de arizalanma olabilir ya da Windows arızalanmış olabilir en iyi seçenek gidip bi bilgisayarcı ya gostertmen

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Ekran kartı chipset arızası olabilir dostum.
Ya da ekranın LCD paneli baskı görmüş olabilir.
Ama bu tür sorunlar ekran kartı kaynaklıdır.

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Ekran pikselleşmesi gibi duruyor arkadaşımın laptopu yere düşmüştü ekranı açılırken mavi oluyordu yarısı ama açılınca geçiyordu bence format atıp Windows u tekrar kur işe yaramazsa monitöre baktır ısındığı için(büyük ihtimal Ram kaynaklıdır) olmuş olabilir.

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
ekranın pikselleri çöp olmuş kaplolarla oyna ekrana gelen kaplolarla eğerki ekran duzelmezse geçmiş olsun ekran şart

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ekran akım yemiş yani herhangi bir oynama yüzünden güç kablosu oynayıp ark yapmıştır buda düşük veya yüksek akım çekmesine neden olup monitörün içindeki kapasitörleri arızalandırmıştır

ekran akım yemiş yani herhangi bir oynama yüzünden güç kablosu oynayıp ark yapmıştır buda düşük veya yüksek akım çekmesine neden olup monitörün içindeki kapasitörleri arızalandırmıştır
Tamir ettirmeye uğraşma tamiri olur derler ama esas parayı değişecek parçaya değil parçayı bulmaya ödersin adamın masrafı 5 lira bile olmaz

batin
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Windows doğru yüklenmediyi görüyorsan ekran çalışıyordur ama yine de kontrol etmekten zarar gelmez önce biosa girebilirsen bi format at sonra olmazsa Monitör değişmen veya tamir etmen gerekebilir eğer mümkünse

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...