ip adresine özel programlayabilrsen o bilgisayardan baska bilgisayarda açamayabilirlerBir uygulama geliştiriyorum. Programı aynı hesapla birden fazla bilgisayarda kullanmalarını yasaklamak istiyorum. Veya manuel olarak kontrol etmek istiyorum.
Aklıma bilgisayar işlemci bilgileri ve build zamanını her hesaba girişte kontrol etsin bende ilk bilgiler ile manuel olarak kontrol edeyim dedim ama programı biraz yorabiliyor. Veya tam otomatik fikri olan varsa yazarsa sevinirim
Veritabanı ile username ve password olarak giriş yaptırıyorsan algoritmana hwıd kontrol sisteminide entegre etmeni tavsiye ederim. DB'de kullanıcıların tutulduğu tabloya birde hwıd eklersin işin yazılımsal kısmında ise programda 1 üyelik 1 pc'de ilk defa açılacaksa ilk hangi pc ile giriş yapıyorsa o pc'nin hwıd donanım kodunu kopyalayıp senin databasedeki o üyeliğin tutuldugu bilgilerin yanına hwıdıde gönderecek ve sen kullanıcı adı ve şifreyi nasıl kontrol edip ona göre açtırıyorsan hwıdı'de o şekilde kontrol edeceksin tek farkı kendi donanım kodu ile eşleşip eşleşmediği. Eşleşiyorsa sadece o pc'de açılacak ve bunun yanında eşleşmiyorsa zaten hata mesajı verdir. 1 lisans 1 bilgisayarda açılır bu mantık ile. Fakat sen bu hwıd ve kullanıcı bilgilerini sorgulayıp db 'de eşleştirme yaparken şifreli biçimde gönder. Aradaki bağlantı şifreli olsun yani. Dipnot : .net tabanlı ne yaparsan yap her türlü yazılımına erişim var istediğin kadar packle yine imkansız değil packlemek sadece herkesin açamamasını sağlamaktır. Yani erişen rahat erişir. C# bile olsa .net tabanlı framework alt yapısı ile işleyen bir dildir.Bir uygulama geliştiriyorum. Programı aynı hesapla birden fazla bilgisayarda kullanmalarını yasaklamak istiyorum. Veya manuel olarak kontrol etmek istiyorum.
Aklıma bilgisayar işlemci bilgileri ve build zamanını her hesaba girişte kontrol etsin bende ilk bilgiler ile manuel olarak kontrol edeyim dedim ama programı biraz yorabiliyor. Veya tam otomatik fikri olan varsa yazarsa sevinirim
örnek veriyorum 20 yorum yapılmış 19 tanesi bilmeyenler topluluğu fikir üretmiş onları görmezden gel şunları kavra dostumBir uygulama geliştiriyorum. Programı aynı hesapla birden fazla bilgisayarda kullanmalarını yasaklamak istiyorum. Veya manuel olarak kontrol etmek istiyorum.