Programın tek bilgisayarda açılmasını sağlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Merhaba,Discord üzerinden iletişime geçerseniz size yardımcı olabilirim.
Otomatik sistem halinde,kimse hiç bir şey anlamadan tek bir bilgisayardan erişim sağlattırabileceksiniz.

Discord: sertcocuk87#3664

Banlı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
hwid sistemi eklersin yazılı hwid ile hwidini karşılaştırır tutuyorsa açılır tutmuyorsa kendini kapattırabilir yada hata verdirtebilirsin.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Konu kilitlenebilir mi? Sonuca ulaşıp yorum ile belirtmeme rağmen hala yorum atıyorlar :/

Üye
5 HİZMET YILI
bir veritabanı oluşturun, uygulamanın tüm bağlantısını yapın, bir IP adresini ve uygulamanın erişildiği son dakikayı 5 dakikadan daha kısa bir süre boyunca başka bir istemciyle bağlantı çubuğuna kaydedin

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
Bir uygulama geliştiriyorum. Programı aynı hesapla birden fazla bilgisayarda kullanmalarını yasaklamak istiyorum. Veya manuel olarak kontrol etmek istiyorum.

Aklıma bilgisayar işlemci bilgileri ve build zamanını her hesaba girişte kontrol etsin bende ilk bilgiler ile manuel olarak kontrol edeyim dedim ama programı biraz yorabiliyor. Veya tam otomatik fikri olan varsa yazarsa sevinirim
ip adresine özel programlayabilrsen o bilgisayardan baska bilgisayarda açamayabilirler

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bir uygulama geliştiriyorum. Programı aynı hesapla birden fazla bilgisayarda kullanmalarını yasaklamak istiyorum. Veya manuel olarak kontrol etmek istiyorum.

Aklıma bilgisayar işlemci bilgileri ve build zamanını her hesaba girişte kontrol etsin bende ilk bilgiler ile manuel olarak kontrol edeyim dedim ama programı biraz yorabiliyor. Veya tam otomatik fikri olan varsa yazarsa sevinirim
Veritabanı ile username ve password olarak giriş yaptırıyorsan algoritmana hwıd kontrol sisteminide entegre etmeni tavsiye ederim. DB'de kullanıcıların tutulduğu tabloya birde hwıd eklersin işin yazılımsal kısmında ise programda 1 üyelik 1 pc'de ilk defa açılacaksa ilk hangi pc ile giriş yapıyorsa o pc'nin hwıd donanım kodunu kopyalayıp senin databasedeki o üyeliğin tutuldugu bilgilerin yanına hwıdıde gönderecek ve sen kullanıcı adı ve şifreyi nasıl kontrol edip ona göre açtırıyorsan hwıdı'de o şekilde kontrol edeceksin tek farkı kendi donanım kodu ile eşleşip eşleşmediği. Eşleşiyorsa sadece o pc'de açılacak ve bunun yanında eşleşmiyorsa zaten hata mesajı verdir. 1 lisans 1 bilgisayarda açılır bu mantık ile. Fakat sen bu hwıd ve kullanıcı bilgilerini sorgulayıp db 'de eşleştirme yaparken şifreli biçimde gönder. Aradaki bağlantı şifreli olsun yani. Dipnot : .net tabanlı ne yaparsan yap her türlü yazılımına erişim var istediğin kadar packle yine imkansız değil packlemek sadece herkesin açamamasını sağlamaktır. Yani erişen rahat erişir. C# bile olsa .net tabanlı framework alt yapısı ile işleyen bir dildir.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
yardımcı olabilirm sana özelden yzarsan

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI

örnek veriyorum 20 yorum yapılmış 19 tanesi bilmeyenler topluluğu fikir üretmiş onları görmezden gel şunları kavra dostum
kendi yaptığım eski bir sistemden örnek vereceğim : php ile üye olanlar girebiliyordu ve tek bilgisayarda açılıyordu bunun için
veritabanında kullanıcı adı , parola ,lisansı, hwid bölümü ve sistem bölümü bulunmalı bu bilgilerden 2'i zaten sende mevcut kullanıcı adı ve parola mevcut hwid ve sistem kısmını kullanıcıdan alacaksın ilk olarak lisans programı indirtip random bir lisans oluşturtacaksın lisansı oluştururken pc bilgilerini de aynı zamanda sana yollayacak buradan hwid bilgisini ve bios serial numarasını alacaksın sonrasında veritabanına hangi kullanıcı bu lisansı girmişse ekleteceksin ve basit bir if else koyacaksın o da şu mantıkla çalışacak
a bilgisayarımdan lisans yazılımı indirdim lisansı oluşturdum bilgilerim gitti (hwid ve serial no) sonrasında ben bu seriali admine yani sana onaylatacam tek seferlik giriş olayıyla if else koyacaksın veritabanında lisans kısmı boş ise lisans girsin değilse direkt programa girsin diye. sonra bir if else daha koyacaksın bu 2.if else yapısı ise kullanıcı ve lisans bilgilerinin alındığı kayıtlı makine kontrolü olacak if diyeceksin veritabanındaki hwid ve sistembölümü bilgisi eşitse bu bilgisayarın hwid ve sistem bilgisine programa giriş yapsın değilse onu sen seçeceksin ister kullanıcıyı yasakla ister hiç girdirtme ister pc'yi yeniden başlat vs.. umarım mantığını kavraman konusunda yardımcı olmuşumdur daha önce yazılım yaptıysan zaten şu mantıkla ne demek istediğimi direk anlayacağını düşünüyorum kolay gelsin başarılar (birde programında kıyıda köşede benden bahsedersen çok makbule geçer :d akıl hocası , mentor , yardımcı vs.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...