Bir uygulama geliştiriyorum. Programı aynı hesapla birden fazla bilgisayarda kullanmalarını yasaklamak istiyorum. Veya manuel olarak kontrol etmek istiyorum.
Aklıma bilgisayar işlemci bilgileri ve build zamanını her hesaba girişte kontrol etsin bende ilk bilgiler ile manuel olarak kontrol edeyim dedim ama programı biraz yorabiliyor. Veya tam otomatik fikri olan varsa yazarsa sevinirim
örnek veriyorum 20 yorum yapılmış 19 tanesi bilmeyenler topluluğu fikir üretmiş onları görmezden gel şunları kavra dostum
kendi yaptığım eski bir sistemden örnek vereceğim : php ile üye olanlar girebiliyordu ve tek bilgisayarda açılıyordu bunun için
veritabanında kullanıcı adı , parola ,lisansı, hwid bölümü ve sistem bölümü bulunmalı bu bilgilerden 2'i zaten sende mevcut kullanıcı adı ve parola mevcut hwid ve sistem kısmını kullanıcıdan alacaksın ilk olarak lisans programı indirtip random bir lisans oluşturtacaksın lisansı oluştururken pc bilgilerini de aynı zamanda sana yollayacak buradan hwid bilgisini ve bios serial numarasını alacaksın sonrasında veritabanına hangi kullanıcı bu lisansı girmişse ekleteceksin ve basit bir if else koyacaksın o da şu mantıkla çalışacak
a bilgisayarımdan lisans yazılımı indirdim lisansı oluşturdum bilgilerim gitti (hwid ve serial no) sonrasında ben bu seriali admine yani sana onaylatacam tek seferlik giriş olayıyla if else koyacaksın veritabanında lisans kısmı boş ise lisans girsin değilse direkt programa girsin diye. sonra bir if else daha koyacaksın bu 2.if else yapısı ise kullanıcı ve lisans bilgilerinin alındığı kayıtlı makine kontrolü olacak if diyeceksin veritabanındaki hwid ve sistembölümü bilgisi eşitse bu bilgisayarın hwid ve sistem bilgisine programa giriş yapsın değilse onu sen seçeceksin ister kullanıcıyı yasakla ister hiç girdirtme ister pc'yi yeniden başlat vs.. umarım mantığını kavraman konusunda yardımcı olmuşumdur daha önce yazılım yaptıysan zaten şu mantıkla ne demek istediğimi direk anlayacağını düşünüyorum kolay gelsin başarılar (birde programında kıyıda köşede benden bahsedersen çok makbule geçer :d akıl hocası , mentor , yardımcı vs.)