RAM arttırırsam FPS'im artar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
selam arkadaşlar ben pubg mobile(emulator), lol, CS gibi online oyunları oynuyorum 4 gb ramim var .mesela en düşük ayarlarda lolde 50 70 fps arası alıyorum. 4 gb ram ekleyip 8 gb ram yaparsam artar mı fps diğer oyunlardada online platform lu oyunlar içinde teşekkürler.

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
O oyunlar ne kadar ram istiyor bilmiyorum ancak sana şöyle bir ufak bilgi verebilirim.
Örneğin A oyunu 8 GB ram istiyor senin ramın 4 GB ramını 8 gb yaparsan oyundaki donmalar azalır FPS'ini az miktarda arttırır. Senin ihtiyacın olan şey, şu devirde 4 GB ramın pek yeterli olacağını sanmıyorum. Öncelikle RAM'ını 8 gb yapmalısın + kendine düzgün bir işlemci al.

ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
fps için en önemli bileşen ekran kartı tabi 4gb ram günümüz oyunları için yetersiz o da etki eder elbet ama en önemlisi ekran kartı sağlam bir kart rami de tölere ediyor bir noktaya kadar ama sağlam ram kartı tölere etmez.

Cehalet çomarın bastonudur
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Evet artar fakat bu artış 5-6 fps olur maksimum. Çünkü ram yani bellek dediğimiz ürün bir hafızadır. Telefonun hafızasını arttırmak gibi. Ram alırsan yiyorsan eğer yediğin droplar bir hayli azalır. Yanlış bilgi veren çok olmuş, eğer ki drop yiyorsan almalısın. 4 gb ram ne kadar yetersiz dense de w10 kullanıyorsan eğer sistem otomatik olarak sende mevcut olan ram miktarını tespit edip ona göre ram yer. Telefon hafızasını arttırmak gibi düşünebilirsin, kolay gelsin.

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
fps için en önemli bileşen ekran kartı tabi 4gb ram günümüz oyunları için yetersiz o da etki eder elbet ama en önemlisi ekran kartı sağlam bir kart rami de tölere ediyor bir noktaya kadar ama sağlam ram kartı tölere etmez.

Ekran kartı kadar işlemcininde önemli olduğunu düşünüyorum. İşlemcin iyi değilse belli bir süreden sonra ekran kartı da yetersiz kalabiliyor.

Üye
7 HİZMET YILI
ekran kartını ve işlemci de güçlendirmek gerek şöyle düşün 2 bacağın var fakat kasların çalışmıyor 3. bacak neye yarar

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Önerileriniz için teşekkürler. ekran kartı ve işlemciyede bakıcam .

Üye
5 HİZMET YILI
It does increase but I do not believe it would be by alot

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
FPS artacaktır ancak örneğin 70 FPS alıyorsan bunun 150 olmasını bekleme 5 FPS artar bilemedin 10 artar seni tatmin eder mi bu miktar onun kararı sana ait :)

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
artar 4gb ram çoğu oyunda yetersiz kalıyor artık bilgisayarın rahatlar birz ryzen işlemcii ise artış kesin yaşarsın

Üye
5 HİZMET YILI
ram en az 12 olacak zaten aşağısı kurtarmaz hiçbir türlü bence.

ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ekran kartı kadar işlemcininde önemli olduğunu düşünüyorum. İşlemcin iyi değilse belli bir süreden sonra ekran kartı da yetersiz kalabiliyor.
tabiki sonuç olarak bir bilgisayarın beyni ben şu açıdan söyledim bugün i5 işlemci ile ancak sağlam bir ekran kartı ile gta5 vs oyunları high skalasında oynarsın ancak i7 işlemci kötü ekran kartında o pek mümkün değil sanki fps droplar vs çok yaşatır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...