Sizce intihara eğilimi olan birisi ne yapmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
⭐⭐⭐⭐⭐
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bu dünyada sevenlerini yakarsın öbür tarafta kendini yakarsın biraderim yapma etme

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Gelecek kaygısı, iş bulamamak, ekonomi, ailevi sorunlar, psikolojik hastalıklar, toplumdan uzaklaşma isteği (özellikle kendi kuşağımdan). Tek aktivitem fitness yapmak 3 senedir gidiyorum son 1 yıldır tek aktivitem bu kaldı onun dışında bilgisayarda dolaşmaktan başka hiçbir şey yapmam.
kanka hepsine sahibim, ilerde güzel bir gelecek istiyorum. maddi durumum normal ama daha fazlası olmalı, nasıl yapacağımı bilmiyorum. aynı şekildeyiz fakat intihar bi çözüm değil sıkı çalışmak buna çözüm reenkarneye inansan bile muhtemelen yeni hayatında da çalışman gerekecek ne yazık ki. Hayatın amacı bu zaten bir şeyler başarmak veya başarmamak kariyer planı yapan biri olup şirketlerde de çalışabilirsin kendi hayalini kovalayıp ya başarılı ya başarısızda olabilirsin bunlar kısa örnekler. kısacası hayat hangi halinde olursa olsun yaşamaya değer intihar demek ölümden önce kendi hayallerine bi saygısızlık demek

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Kanka hayat yaşamaya değer güzellik de: eğer aşk acısı ise başkasını bulmalısın unutmalısın.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Yeri gelecek batacaksın, düşeceksin. Önemli olan o düştüğün yerden hızlıca kalkıp kalan hayat basamaklarını tırmanmak. Olumsuzluklarla olmayan bir başarı hikayesi yok. İntihar ise bu hayatın ana yolunda pes etmektir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
dünyaya bir kere geliyorsun zaten tadını çıkarmaya bak

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kardeşim intihar düşünen adam birşeyleri kafaya takmıştır bu hayatta biraz bencil olmak lazım çok ta takmamak lazım kendin için yaşa hayatın tadını çıkar ;)

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
psikolojik destek görmeli, hayatta yapılacak onca şey varken intihar etmek mantıksız

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
İntihar benim şahsi görüşümce bir insanın kendine ve çevresine yapabileceği en büyük saygısızlık ve haksızlık. Her şeyi kafaya takıp pesimist olmak yerine kendine yatırım yapmaya başlayıp olacağı varmış kafasıyla düşünmeye başlamanı ve bu mantaliteden kurtulmanı öneririm. Hayat gerçekten kısa ve eğlendiğin bir şekilde yaşamaya değer.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
kendi hayatının değerini anla dostum senin yerinde olmak isteyen insanlar bile olabilir

Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
düşünmemeli eğer halen etsem mi diye düşünüyorsa bir insan halen yaşayacak sebepleri vardır ve yaşamaya devam etmeli

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
sağlam 1 31 den sonra komedi filmi işte beynine elektririk gitmiş gibi olur

Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
keskin şeylerden uzak durmanı öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
depresif müziklerden kesinlikle uzak dur modunu yükseltecek şeylere yönel

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
bir psikologa yada dostuna tüm olanlaı anlatıp dertleşmesi gerekiyor eğer hiçbiri olmazsa ypaacak birşeyin yok dostum yolun acık olsun

Düşün ve harekete geç🌪️
Banlı Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Bence kitap okumalı kitap zihni geliştirip, stresi azaltma etkisi var ondan mütevellit bol bol kitap okumalı.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
psikolojik destek alabilir intihar pes etmek demek bence

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
sosyalleşme kendine değer verme psikolağa gitmeli ve en önemliside psikolojsini düzeltmeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...