TYT ve AYT'den 50 net nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
40 net falan yapıyorum. Onu 50 nete çeksem güzel olacak ama 8 aydır paragraf çözüyorum, kitap okuyorum ama 7 TYT deneme yaptım. Ya 35 net ya da 40 net civarı yapıyorum, hiç netim artmıyor. Hep böyle. Türkçe'den 24-28 net, Sosyal'den 10 net falan, geriye kalan 3-4 soruyu da Matematik ve Fen'den yapıyorum. Ne yaparsam TYT ve AYT'de 50 net yapacak seviyeye gelirim? Genelde hep paragraf sorularını yapıyorum. Bilgi isteyen soruları boş bırakıyorum, sayısalı da fazla yapamıyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Dil bilgisine de bak. 4-5 soru falan geliyor. Onları da yapsan Sosyal'de 10 net biraz az. Felsefe soruları bayıyor ama kendini zorlarsan yaparsın. Din zaten kolay. Gerisi hep bilgi istiyor, dil bilgisi halledersen gerisi gelir.

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
TYT denemesi çözmekle olacak iş değil. Önce konulara çalışacak, sonra deneme çözeceksiniz. Yanlış hatırlamıyorsam sınav 9 Haziran'da idi. Bu sürece kadar kesin çıkan kolay konulara çalışıp hiç değilse onları yapmaya çalışın. Örneğin Matematik için Rasyonel Sayılar her sene fix bir soru çıkar. Rasyonel sayılar, denklemler, eşitsizlikler, temel kavramlar gibi konulara çalışabilirsiniz Matematik için. Sosyal için de Coğrafya'dan haritalara bakabilirsiniz. Harita bilgisi önemli. Harita bilgisinden de kesin bir soru çıkar. Mezuna kalmayı düşünüyorsanız mezuna kalmanızı tavsiye ederim.

Khan
Uzman Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
Matematikte TYT'de fonksiyonlar konusuna çalışmalısın. AYT'de de çoğu konu fonksiyonlarla ilgili olduğu için bu konuya önem vermelisin. Fizikte basınç konusuyla biraz uğraşman gerekebilir, ancak TYT için oldukça kolay bir konu. Kimyada da mol hesaplamalarından birkaç soru çözmek faydalı olabilir, çünkü bu da genellikle kolay bir konudur. Her bir konudan 3 civarında soru çıkabilir, bahsettiğin konularla ilgili Türkçe netini birkaç puan artırabilirsin. 50 nete bu dediklerim ile gayet kolay bir şekilde ulaşabilirsin :)

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
50 hiçbir şey 2 ayda bile yaparsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...