Yazılım öğrenmek için nerden başlamalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Yazılımın tonlarca dalı var bunlardan hangisinin senin için uygun olduğunu keşfedip ona göre yönelim yapmalısın yoksa kafan çok karışır,ücretsiz kurslar için btkyı öneririm.

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kendime göre konuşayım.

eğer form tabanlı bir şeyle başlamak istiyorsan (kolay) VB.NET yada C# ile başlamanı tercih ederim
ikisi birbirine çok benziyor (kod kısmı hariç.)

form tabanlı istemiyorsan kesinlikle başlangıç için python öneririm. sonra yavaş yavaş öğrendikçe mantığını JavaScriptle devam et. JSnin mantığını anlayınca artık biraz genişlet. Mesela RUST, RUBY gibi programlama dillerini öğrenmeye başlayabilirsin (ama zorunlu değil).Sonra JAVA, C yada C++ bu üçünden birini seç ve onu öğren (c++ ile başlamamanı öneririm, onu kodlamak istiyorsan C ile başla.)

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
yazılım a başlamak istiyosan dil yeteneğin iyi olması gerek ve yazılımda bir kelimeyi yanlış yazdığında hepsi iptal olabiliyor ondan dolayı bunun için programlar var nerde hata yaptığını vesayre gösteriyor araştırıp bu işe girsen daha iyi olur

Üye
3 HİZMET YILI
Phyton ve PHP başlangıç için bir tık daha iyi sonrasında direk JAVA ve C++ öneririm.

Üye
3 HİZMET YILI
Kesinlikle önce ingilizceni geliştir. Daha sonrasında ilerlemek istediğin alana karar vermelisin. Mobil, Web, Oyun, Robotik, Siber vs. Bu kararı da verdikten sonra ilgini çeken alanla ilgili kullanılan güncel yazılım dillerini araştır ve en çok kullanılanı ile öğrenmeye başla. Patika diye bir site var ücretsiz eğitimler veriyor oraya bakabilirsin. Btk akademi de iyi bir seçenek ücretsiz eğitim için.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Phyton başlangıçta iyi gider zaten severek yaparsan ne zaman öğrendiğini farketmeyeceksin bile

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Yazilim ogrenmeye, dil ogrenme amaciyla baslamamalisin.
Bir fikrin, bir projen olmali ve bunu gerceklestirmek icin bir seyler ogrenmelisin.
Boylelikle genel bir bilgiye sahip olurken projenin sonuclanmasina yaklasabilir, yaklastikca farkli konularda da bilgiler ogrenebilirsin.

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Yazılım benim alanımın dışında olmasına rağmen basit olarak Phyton bilgisi isteniyor, Yazılım öğrenmek için dışarda bir kursa gitmeni tavsiye etmem bu arada çok pahalı, Udemyden kendi çapında öğrenebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
yazılım öğrenmek için hangi dilden başlamalıyım c++ başlangıç için uygun bir dilmi, yoksa python'dan mı başlamalıyım.
knk söyle diyim her yazılım dilinin alanı farklıdır birisi web için birisi uygulama için varda var ben ilk başta c# ile başladım 5 yıldır yazılımla uğraşıyorum illa yok 2 dil öğreniyim 3 dil öğreniyim diye bir şey yok zaten c++ hiç girme ben sana diyim çok ilerde girersin emin ol yazılımdan soğursun program falan yazmak istiyorsan c# gayet ama gayet iş görür zaten c# öğrendinmi genellikle yazılım dillerini kavramış oluyorsun zaten c# yazdınmı javada öğreniyorsun ve emin ol c# veya java ile bir sürü iş var illa bir sürü dil öğrenmene gerek yok pyhton daha çok yapak zeka odaklı yememişler içmemişler yapay zeka için kod hazırlamışlar c# java ve pyhton gayet kolaydır ama pyhton c# ile javadan farklı onu söyleyim kısacası şu c++ hiç bulaşma şuanlık en azından pyhton veya c# ile devam et orasıda sana kalmış :)

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
phyton senın ıcın daha yararlı oluıcaktır

Üye
3 HİZMET YILI
pyhthondan başla bence kurs falan al 50 60 tl ye python daha kolay bir dil

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
c++ başlangıç için youtubede anlatımı iyi olan kanallar var ve kısa sürede gelişebileceğin kanallar bakabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
javascriptten başla temel şeyleri öğren ondan sonra diğer dillere yönel

Üye
3 HİZMET YILI
Kendini ne konuda değiştirmek istiyorsun site yapıp satmak mi bir oyunda hile yapıp insanlara paylaşmak mı bunun tercihi sana ait. Fakat dil öğrenmek kolay degil 6 ay dayana bilirsen en iyi şekilde öğrenmiş olursun sıkıla bilirsin bu gayet normal ama filimlerdeki gibi olmuyor hemen öğreneyim yapayım. Bence sen önce ne konuda ilerlemek istiyorsun onu araştır belki yazılım yerine siber güvenlik alanında yürüyebilirsin geleceği açık bir meslek.
Eyvallah knk bende düşünüyodum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...