Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar e devletten sorguladığımda en yakın şubeye müraccat ediniz yazıyor yarın gidip askerlik için başvuruda bulunucam ne zaman askere çagırıyorlar?
Dostum e devletten o şekilde karar çıkmışsa yani yoklama işlemlerinin hepsini tamamlayıp askerlik tercih işlemlerini de yaptıysan sağlık sorunun yoksa senin ilk celp dönemin de yerin belli olur
Tabi tecilin bu 1 ocak gibi bozulduyda bakaya ya da yoklama kaçağı değilsen 1-2. Celp dönemin de sevk yerin belli olur
Bu sürekli e devletinden takip etmek zorundasın
Kardeşm muayeneni olduktan sonra en yakın celp dönemine katar seni. Yılda 4 kez askerlik yerleri açıklanıyor ve askerleri her ay gidecek şekilde bölüyor. Misal ocağın 25inde yerin belli oldu ama martın 30unda seni teslim tarihi olarak gösterir. Ben geçen yıl şubatta bozdum tecili kasımda anca gidebildim sen düşün yani :d
Dostum her sene farklı celp dönemleri oluyor ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin er ihtiyacına göre sırayla alım yapılıyor. Senin hangi tarihte gideceğini şuan net olarak söyleyemeyiz, eğer ilk celp döneminde ilk tertip olarak gidersen 28 Ocak'da sevk başlıyor. Ben 2019 Aralık ayında askerlik muayenemi oldum, 2020 Haziran ayında askere gittim. Yani bu sene içinde kesin askere gidersin ama bu tarih haziran'da olabilir aralık'ta olabilir
Şu andaki pandemi döneminde askeri şubeler içeriye sivil almıyor diye biliyorum çünkü bende öyle oldu, size tavsiyem askerlik şubesini arayıp gerekli bilgileri almanız olur.