CS-GO Gölge(Shader) efekt FPS drop/donma sorunu düzeltme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hepimiz CS-GO ya gelen 23 Mart güncellemesi ile mağdur duruma düştük model doku ve gölge detayları default olarak high yani yüksek seviyesine çıkarıldı. Bunu düzeltmek için tek yapmanız gereken bu adımları takip etmek. VAC yermiyim diye sorarsanız hiç sanmıyorum sonuçta bir program kullanmayacağız sadece eski cs go dosyalarını yenileri ile değiştireceğiz :)
... Denedim ve kendimce onayladım. - Bütün işlemleri yaptıktan sonra yorum olarak geri bildirim yaparsanız sevinirim.

1. Kütüphaneye gidiyoruz CS-GO ya sağ tıklayıp özellikle kısmını açıyoruz daha sonra ''beta'' kısmına tıklayıp (oyunun kapalı olması gerekiyor) oradan 1.37.4.4 versiyonunu seçiyoruz ve kapatıyoruz.
2. Yaklaşık 900MB lık bir indirme yapacak indirmeyi bekliyoruz.
3. İndirme tamamlandıktan sonra C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\platform\shaders\fxc dosyasına gidiyoruz.
4. Buradan 2 adet dosya bulmamız gerekiyor '' character_vs30 (20KB) '' ve '' character_ps30 (623MB) '' bu dosyaları kopyalayıp masaüstümüze atıyoruz.
5. Tekrardan kütüphaneye gidip CS GO ya sağ tıklayıp özellikler kısmından''beta'' sekmesine gelip HİÇBİRİ seçeneğini seçiyoruz. Yine bir 300 küsür MB lık indirme yapılacak bekliyoruz.
6. İndirme tamamlandıktan sonra masaüstüne kopyaladığımız 2 dosyayı C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\platform\shaders\fxc tekrardan bu dosya içerisine atıp dosyaları değiştiriyoruz.

Bu paylaşım ALINTIDIR sadece Türkçeye çevirdim yararı olacağını düşündüğüm için.

Not: Tek bir karakterde sorun oluyor sorun şu: sadece elleri ve kafası net görünüyor kalan kısımları bacak kollar gövde gölgeli görünüyor yani tamamen yok olmuyor. Karakter yani ajanımızın ismi: Saçma - NSWC Seal /Bunu göz önünde bulundurun lütfen.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Not: Herkeste olmayabilir... Bu olmama olasılığına karşın (Küçük ihtimal) 5. adımdan sonra indirme bittiğinde ''fxc'' klasöründe ki 2 dosyayı değiştirmeden önce onlarında yedeğini farklı bir yere almanızı öneririm.

Herhangi bir adımda takılan arkadaşım olursa yorumda tam olarak nerede takıldığını belirtsin lütfen.

NOT: YENİ GELEN GÜNCELLEME İLE ÇOĞU İŞLEMCİ VE EKRAN KARTINDA BU İŞLEM POZİTİF SONUÇLANMIYOR BUNUN İÇİN ŞU KODU BAŞLATMA SEÇENEKLERİNİZE YAZARAK AYNI İŞLEVİ GÖREBİLİRSİNİZ: '' -noubershader ''

Son düzenleme:
❤ Mustafa Kemal ATATÜRK ❤
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Hemen yapyiorum tessekür ederim bu bilgi icin

Alışkanlıkların En Güzeliydin
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Eline sağlık güncel konu bir de şu karakterlerin kafası felan parlak oyunda göze çarpıyo onun için önerin nedir

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Eline sağlık güncel konu bir de şu karakterlerin kafası felan parlak oyunda göze çarpıyo onun için önerin nedir
Onlar düzeliyor işte hocam efeckt low oluyor karakter silah her detay için. Sadece model detayları düşmüyor o da silahın gerçekmiş gibi gorunmesı ama ciddi bir FPS artısı oluyor yinede oyun akıcılığı da düzeliyor.
Post automatically merged:

wow thats might be a good tricks to play cs-go in my low end pc
If you want, I can send you the topic in English with a private message.

Shun FR
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
güzel bilgi teşekkür ediyorum eline sağlık deneyeceğim

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
gaye yararlı konu teşekürler likledım

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Nếu nó hoạt động ở trạng thái FPS, sẽ không chơi

Hiçbir Şey Senin Bildiğin Gibi Değil Aşkımmm :P
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kanka o zaman fxc deki dosyaların hepsini alsak bida atsak hepsi eskiye dönmezmi ?

Hiçbir Şey Senin Bildiğin Gibi Değil Aşkımmm :P
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Yani anlamadım ne dediğini hacı ama sadece değişen gölge olayıydı ona gore dosya seçimi yapıyoruz o yüzden
knk silahların flnde deişmedimi shaderi fxc den silah şeylerini atarız silahların shaderide eskiye döner knk

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
knk silahların flnde deişmedimi shaderi fxc den silah şeylerini atarız silahların shaderide eskiye döner knk
Dosyaların hangisi ne için onu bilmediğimden öyle birşey denemedim hacı. Konu alıntı zaten bana ait değil :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...