Telefon kullanımımı nasıl azaltabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
başka bir şeylerle uğraşman lazım mesela grafik çizimi olur bilgisayarda vs o tarz şeylerle yani

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Go hang out with friends or spend time with family.

always and forever
Co - Admin
Ödüller
11
4 HİZMET YILI
Ekran süresini kontrol eden uygulamalar var Google Play veya App Store üzerinden bulup indirebilirsin. Bu uygulamada çıkan süreleri takip et ve bu geçen süre yerine neler yapabileceğini düşün işine yarayacaktır.

Onaylı Üye
Sosyal
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar selamlar. Hem ders açısından hemde sorumluluk bilinçlerimden dolayı telefonu bırakmak istiyorum. Dijital Dengeden baktığımda hep 5+ saat üzerinde telefon kullanıyorum. Bunu nasıl önleyebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca günlük 2 saat spora gidiyorum.
telefonunuzdaki uygulamaların kullanımını sınırlamaya çalışın

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
şimdi kime göre neye göre azaltacaksın mesaj atanlarmı çok yoksa sen mi çok oynuyorsun sen çok oynuyorsan evde misafirlikte demekki akıcı bir şey yok evde sohbet muhabbet yok

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Bende bağımlıyım biraz daha az kullanıyorum çünkü telefonum bozuldu ve yetkili servise gittim 3500 tl istediler ıphone x di şuan tozlu raflarda şimdi ise babamın eski general mobile telefonu kullanıyorum zevk vermiyor kasıyor ve ısınıyor bu nedenlerle kullanımım 5 6 saatten günlük 10 dakkaya 20 dakkaya indi eskiden ayırdığım zamanı da kitap okuyarak dolduruyorum gayet zevk veriyor tabi ki sosyal medya kadar vermiyor ama imkanlar el vermezken sıkılmıyorum en azından ve bide burada konuları takip ediyorum mümkün olduğunca cevap vermeye çalışıyorum yani kısacası kendime bir amaç yaratıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
en çok kullandığın uygulama veyahut oyunu sil hesabın varsa dondur kanka bir arkadaşımda görmüştüm baya işine yaradı cidden tavsiye ederim

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
telefon alışkanlığını bırakmak tamanen senin elinde aslında çok vakit geçirmediği sanıyorsun ama günün sonunda bir bakmışsın dediğin gibi 5+ saat civarı geçmiş bırakman içinde daha çok dışarda vakit geçirmeye odaklan arkadaşlarında muhabbet et

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
bu iş biraz zor kardeşim :) çok bağılısı olduysan bide çok konuştuğun insan varsa bırakabiliyosan helal olsun :D

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Kanka öncelikle neden telefonu eline aldığnı çöz ondan sonra o nedeni ortadan kaldır veya nedenin peşine başka bir şey koy kısa sürede değişir yakınında tutma telefonu. Bırakacağım deme erteleyeceğim de çözülür

Lefter
Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar selamlar. Hem ders açısından hemde sorumluluk bilinçlerimden dolayı telefonu bırakmak istiyorum. Dijital Dengeden baktığımda hep 5+ saat üzerinde telefon kullanıyorum. Bunu nasıl önleyebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca günlük 2 saat spora gidiyorum.
Hocam ders ve sorumluluklarının farkındasın zaten. Onları yerine getirmeye çalışarak bırakacaksın. Birden zorlayabilir azalta azalta başlamalısın. Yoksa senin sorduğun nasıl önleyebilirim kısmına forumdan ancak başka uğraşlar edinmen yönünde cevaplar alırsın :)

Uzman Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
VAktini bişey öğrenmeye vs ada başka şeylerle uğraş

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Sosyal medyadan kurtul insta vs çok boş uygulamalar

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Öyle diyorsunda bu gün telefon bir ihtiyaç aslında. Tabi instada falan çok gezmemen gerek ama gayet normal bir şey bu bence.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Son birkaç ay içerisinde telefon kullanımımı nerden baksan %99 azalttım. Buna olanak sağlayan şey sosyal medyayı aktif kullanmamak. Telefondaki zamanımızın büyük çoğunluğu instagramda ana sayfa yada reels videolarında gezinmek oluyor. Yada farklı uygulamaların shorts bölümlerinde. Eğer yüklüyken bunlara bakmayı bırakamıyorsan direk uygulamayı silmeni tavsiye ederim. Sosyalleşmek falan hikaye. Ne olursa olsun illaki eline alıp saatlerce o gerekli gereksiz tüm reels videoları izliyor insan ister istemez. Sosyal medya kullanımını azaltmadan yada tamamen ortadan kaldırmadan telefona harcadığın vakti azaltman zor. Ben şahsen sosyal medya kullanmayı bıraktığımdan bu yana telefonumu haftada 2 kere falan şarj etmeye başladım. O kadar az kullanıyorum yani.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
kendine bir meşgale aracı bul. Spor olur, ensturman olur...

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
farklı hobiler edinerek gitar çalmak kitap okumak gibi normalde kolay şeyler ama türkiyede yapması kişiden kişiye değişiyor yapacak imkanın yoksa üzgünüm dostum sanırım tek çare eşşek gibi çalışmak telefon dışında :(

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Sosyal medya hesaplarını kapatarak uzaklaşabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Telefonu genelde hangi amaçla kullanıyorsun benim önerim gece yatağa gimrden önce telefonu uzak bir yere koy uyku kaliten artacaktır

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
spora başla işe gir telefon kullanmaya vaktin kalmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...