Telefon kullanımımı nasıl azaltabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar selamlar. Hem ders açısından hemde sorumluluk bilinçlerimden dolayı telefonu bırakmak istiyorum. Dijital Dengeden baktığımda hep 5+ saat üzerinde telefon kullanıyorum. Bunu nasıl önleyebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca günlük 2 saat spora gidiyorum.

Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
telefonun yokluğunu aratmayacak bir şeyler yapman lazım mesela benimki aynı tas aynı terhane telefona bakmıyorum ama bilgisayara bakıyorum. Sana tavsiyem hobi olarak yapabileceğin iş ve ortamı güzel sıcak insanlar olsun sohbet ede ede iş yaparsan hem işe gitme hevesin artıyor canın gitmek istiyor hem para kazanıyorsun hem sohbetini muhabbetini iş başında ediyorsun başka bir şeye de zamanın kalmıyor bu sayede

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Telefonu gözden uzakta tut. Kapat ve dolaba kaldır. Sadece gerçekten ihtiyacın olduğunda veya 1 2 saat kullanmak istediğinde al

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
hem para kazanıyorsun hem sohbetini muhabbetini iş başında ediyorsun bu tarz şeylere yönel

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Hobi geliştir telefonun yerini tutabilecek manga hafif roman gibi türler okuyabilirsin. Ben şu an mangayı telefonla yer değiştirdim ama biraz pahalı olabilir alıcak isen kitap

sudo apt get install NEWLIFE
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bir şeyi ne kadar yasaklarsanız o kadar cazip hale gelir.
Tamamen kendi vaktini nasıl düzenlemen gerektiğine odaklanmalısın.

EskilerdeN
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Telefondan birtakım uygulamaları sil.

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Günümüzde telefon kullanımını azaltabilmek için maalesef asosyal olmak ya da aşırı irade sahibi olmak gerekiyor. Gençler sürekli iletişimde ve bunu telefon üzerinde ki uygulamalar vasıtası ile yapıyorlar. Bilemiyorum hangisi daha zor; sigarayı bırakmak mı yoksa teknolojik alet kullanımını azaltmak mı.

SİYAH KADAR DERTLİYİM
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Hocam tek bir seçeneğiniz var sosyal olmaya bakın telefonun başında geçireceğiniz vakti dışarıda arkadaşlarınız ile geçirmeye çalışın

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Kitap okuyarak, arkadaşlar ile keyifli aktiviteler yaparak.

Adaletin Bumu Dünya
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar selamlar. Hem ders açısından hemde sorumluluk bilinçlerimden dolayı telefonu bırakmak istiyorum. Dijital Dengeden baktığımda hep 5+ saat üzerinde telefon kullanıyorum. Bunu nasıl önleyebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca günlük 2 saat spora gidiyorum.
kitap oku arkadaslarına vakit ayır zaten zamanın nasıl geçtigini anlamasın :D

~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Sevgili yapma , kendine canın sıkıldığında atıştıracak bir kaç bir şey bul , arkadaşlarınla dışarı çıkmaya çalış böylelikle bir aktivite içerisinde bulunup bedenini hem yorabilir hem de mental açıdan beslersin. Nasıl kullanmayacağına gelince kilitleme tuşuna basıp bir yere koy bunu yapmadan önce de kronometreyi çalıştır. Telefonu ilk eline alıp tuş klidini açınca direk görmüş olacaksın. ilk gün 5 saatin üstünde değilse eline almama süren sen çok şey yapma boşver takıl yani

Griffin Premium
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
arkadaşlarınla vakit geçir a-sosyal bireysen sosyalleşmeyi dene zaten spora başlıyormuşsun telefonu unutmaya başlarsın zamanla

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hocam telefon kullanımını azaltmak için genel olarak arkadaşlarla sohbet, kitap okuma, spor yapmak gibi aktiviteler önerilir. Denerseniz yararı olacağını düşünüyorum, gidip kahvenizi alın kitabını okuyun varsa gardaşınızla zaman geçirin karı kızla takılın vs. bir sürü seçeneğiniz var. Aklınızı telefon harici konularla meşgul ederseniz başarılı olacağını düşünüyorum.

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
knk annene ver deki bana belli aralıklarda ver de gerisi ona kalmış

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
gidip bir tane taka tuşlu telefon alıyorsun dostum
1 ay bu şekilde kullan tuşlu telefonu telefondan bir nebze de olsa soğursun

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
hocam programları var hangı programa ne kadar kullandıgını gosteren onları sılersen rahat kurulursun

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
spora gitmen güzel vücut yaparsın hatta sana yardımcı bile olabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...