Uyku düzeni

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Uyku düzenim yok. Bazen sabah 5 6 ya kadar uyumayip öğlen 2 gibi uyanıyorum. Çok kötü düzenim var. Düzeltmek için 1 gün hiç uyumadım erken uyuyabilmek için bu sefer 16 saate kadar uyudum hic uyanmadan. Nasıl düzene sokabiliriim ?
En gec 12 gibi uyumak sabah 6-7 gibi uyanmak istiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
alarm kuracaksın sürekli 8 saatten fazla uyuma ve bunu sürekli tekrar et. 21 günün sonunda tamamdır.

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
kanka bende aynı dertle uğraşıyorum, üstüne kpss çalışıyorum ve düzenim bozulduğundan beri çalışma düzenimde kayboldu yatağa erken girsemde sabah oluyor uyuyana kadar. Çözüm olarakta 1 gece + gündüz hiç uyumadan dayanabilirsen gece erkenden yatıp düzeltebilirsin tabi dayanmak zor oluyor

Cin Padişahı
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
uyku çok önemliymiş sağlıklı gelişim açısından ıvır zıvır işte uyku ilacı al knk

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Kendine zaman dilimi belirle, program belirle spor, bilgisayar artık ne aktiviten varsa bir zaman çizelgesi yap bu kadar dert ediyorsan.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Kendine zaman dilimi belirle, program belirle spor, bilgisayar artık ne aktiviten varsa bir zaman çizelgesi yap bu kadar dert ediyorsan.
çok dert ediyorum ama yine olmuyor erken uyuyayım diyorum yine sabaha kadar yataktan kıvrınıp duruyorum. uyuyabildiğim zaman erken uyanamıyorum bu sefer alarm çalıyor duymuyorum derin uykudan
Post automatically merged:

uyku çok önemliymiş sağlıklı gelişim açısından ıvır zıvır işte uyku ilacı al knk
uyku ilaçları eczanede var mıdır ?

kanka bende aynı dertle uğraşıyorum, üstüne kpss çalışıyorum ve düzenim bozulduğundan beri çalışma düzenimde kayboldu yatağa erken girsemde sabah oluyor uyuyana kadar. Çözüm olarakta 1 gece + gündüz hiç uyumadan dayanabilirsen gece erkenden yatıp düzeltebilirsin tabi dayanmak zor oluyor
dediğin gibi 1 gün uyumayıp yaptığım zaman da bu sefer daha çok uyuyorum erken uyanılmıyor hiçbir şekilde. Birinin beni erkenden yataktan fırlatması lazım alarm bana yaramıyor

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
çok dert ediyorum ama yine olmuyor erken uyuyayım diyorum yine sabaha kadar yataktan kıvrınıp duruyorum. uyuyabildiğim zaman erken uyanamıyorum bu sefer alarm çalıyor duymuyorum derin uykudan

uyku ilaçları eczanede var mıdır ?

dediğin gibi 1 gün uyumayıp yaptığım zaman da bu sefer daha çok uyuyorum erken uyanılmıyor hiçbir şekilde. Birinin beni erkenden yataktan fırlatması lazım alarm bana yaramıyor
Bu gelişimini büyük etkiler düşünemezsin bir süre sonra. İradeni kullanıp düzen kurmalısın bence.

Bu günümüze şükür
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Hocam çok saçma diyebilirsin ama tam olarak bende öyleyim insan vücudunun belirli bir uyku düzeni var mesela 11 de yarardan 12-1 arasında uyuya kalırsın bu saat birde gece 4-6 arasında oluyor istediğin kadar ters yasa günleri yada yaptığın gibi yapicaksin ama şöyle bir değişiklik olucak 24 saat uykusuz kalicaksin 11 de yaticaksin sabah 8 e alarm kurucaksin kalkıp hem kendini sokağa aticaksin uykun açılsın diye ancak bu şekilde duzeltebilirsin.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Bu gelişimini büyük etkiler düşünemezsin bir süre sonra. İradeni kullanıp düzen kurmalısın bence.
saat kaçta uyursam uyuyayım ne yapıp ne edip sabah 6 7 arası uyansam sorun çözülecek. Alarm 6 7 arası çalıyor ama duymuyorum işte o kadar yüksek sesli alarm olmasına rağmen :)

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
kafeinli içileceklerden uzak dur gün içerisinde pek içmemeye çalış gündüzleri erken kalk tabi bunu tatil günleri içinde yap gece kendiliğinden yatağa serilirsin

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Hocam çok saçma diyebilirsin ama tam olarak bende öyleyim insan vücudunun belirli bir uyku düzeni var mesela 11 de yarardan 12-1 arasında uyuya kalırsın bu saat birde gece 4-6 arasında oluyor istediğin kadar ters yasa günleri yada yaptığın gibi yapicaksin ama şöyle bir değişiklik olucak 24 saat uykusuz kalicaksin 11 de yaticaksin sabah 8 e alarm kurucaksin kalkıp hem kendini sokağa aticaksin uykun açılsın diye ancak bu şekilde duzeltebilirsin.
dediğinizi denedim. Son leveldeyim uyanma kısmında onu da bugün halledeceğim inşallah. Hiç uyumayacağım gece 11e kadar bu sefer yapıcam inanıyorum

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Aga memleketinde şuan kar falan yoksa akşam 8 9 gibi 1 saatliğine çıkıp deli dana gibi spor yapıyorsun tempolu koşu falan ondan sonra eve gelip böyle buharlanana kadar sıcacık bi duş ondan sonra da yatağa gir ama eline telefonu falan alma tertemiz yarım saat içinde uyursun

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
bende senin gibiyim ya bide okullar tatile girdi artık hiç uyumam galiba :D

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Aga memleketinde şuan kar falan yoksa akşam 8 9 gibi 1 saatliğine çıkıp deli dana gibi spor yapıyorsun tempolu koşu falan ondan sonra eve gelip böyle buharlanana kadar sıcacık bi duş ondan sonra da yatağa gir ama eline telefonu falan alma tertemiz yarım saat içinde uyursun
spor yapıyorum zaten günlük yorulsam da uykuya dalamıyorum erken saatlerde

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Kendin bunu düzene sokamıyorsan hocam atarax diye ilaç var benımde aynı sorunum vardı uyumak istedigim saate 1.5saat kala içiyordum deliksiz sabaha kadar psikiyatır ilacıdır bir dr ile görüşüp durumu anlatın hocam saglık ocagı bile olur bana buşekilde reçete yazmışlardı şuan pandemi diye reçetesiz satılıyor birçok psikiyatır ilaçları not: kesinlikle herhangi bir saglık kuruluşundan destek almalısın yazdıklarım benım yaşadıklarım ilaci ben 3 gün kullandım daha sonra kullanmadım düzene girdi alışkanlık yapıyormuş diye okumuştum.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Kendin bunu düzene sokamıyorsan hocam atarax diye ilaç var benımde aynı sorunum vardı uyumak istedigim saate 1.5saat kala içiyordum deliksiz sabaha kadar psikiyatır ilacıdır bir dr ile görüşüp durumu anlatın hocam saglık ocagı bile olur bana buşekilde reçete yazmışlardı şuan pandemi diye reçetesiz satılıyor birçok psikiyatır ilaçları
yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi ilaca bağlı uyursam sürekli kullanırım bana zararı olur

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
sürekli pc başında telefon başında olursan düzelmez okulada gitmiyosun anladıgım kadrıyla bi sporla veya sabah erken kalkıp yapman gereken önemli bişeler edinmen lazım

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi ilaca bağlı uyursam sürekli kullanırım bana zararı olur
Birkez sağlık ocagındaki hekime gözük hocam bu basit birşey degil birsüre sonra sinir sistemini çökertiyor benim sorunum aşırı düşünme takıntı dr da zaten sana bunu sürekli kullan demiyor belki başka birşey önerir oda olabilir sağlığın için yarın ilk iş bir hekime görün seni çok iyi anlıyorum

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Birkez sağlık ocagındaki hekime gözük hocam bu basit birşey degil birsüre sonra sinir sistemini çökertiyor benim sorunum aşırı düşünme takıntı dr da zaten sana bunu sürekli kullan demiyor belki başka birşey önerir oda olabilir sağlığın için yarın ilk iş bir hekime görün seni çok iyi anlıyorum
gerçekten de ben aşırı düşünen bir insanım belki de bu yüzden uyuyamıyorum önerin için teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...