alka Virüs Yardım Pls

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bütün harddisklerime mp3.alka jpg.alka gibi uzantılar geldi herşşeyi denedim lakin herhangi bi sonuca varamadım lütfen yardım edin youtubedeki bütün videoları izledim olmuyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
format attım virüs programlarıyla taradım uzantılar hala duruyor .alka

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Tüm dosyalarınızın uzantısı birden alka (.alka v0204) olduysa bilgisayarınıza fidye yazılımı / fidye virüsü bulaştı ve tüm dosyalarınızı şifrelendi demektir. Sadece dosya uzantısı değişmiyor. Tüm dosyalar ayrıca açılamaz şekilde şifreleniyor.kisaca senin bilgilerin karşıya geçiyor .
(6 Şubat 2020) Şuan için bir STOP / Djvu virüsü varyantı olan ve dosya uzantılarını .alka olarak değiştiren yazılımın şifrelediği dosyaların şifresini çözmek için bir yol yok.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
format atıldı virüs programlarıyla tarandı bulundu silindi lakın görüldüğü üzere uzantıları hala var ismi değiştirip .alka olan yeri siliyorum yine olmuyor dosya bozuk diyip açmıyorhttps://i.imgyukle.com/2020/02/05/nJwhLc.jpg
Post automatically merged:

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
belli başlı programlar var ama onlarda kesin çözemiyor maalesef belanın belasına bulaşmışsın. özelden link gönderiyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
abimsiniz biriniz yardımcı olunya dünya kadar resim video var herşeyi geçtik rahmetli babamın aile resimlerimiz var mutlaka bi çözümünü bulmam lazım

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
format ile gitmez emisoftun yapmış olduğu programlar var onları dene veya offline key tarzı programlar var sana dm den göndereceğim 2 yol var tüm yolları dene büyük ihtimalle çözüme ulaşacaksın.

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
bu virüs format,sistem geri yükleme, virüs programları ıvır zıvır hiçbiriyle gitmez istersen 30 kere format at gitmez kardeşim sana özelden attığım dosyaları indir şuanda işe yarıyor denen tek yazılımlar onlar onlarda tam anlamıyla çözemiyor 2019 yılında çıktı bu lanet şey çözebilen yok geçmiş olsun.fidyeye yakalanmışsın.

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Alka sanırım Fidye virusu şu link'e bi göz atmanı öneririm :
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Aga bu virüsler çok sıkıntılı geçende svchost.exe oluşturan virüs bulaşmıştı her açtığım .exelere geçiyordu 140gblik önemli dosyalar olan harddiskimide ele geçirdi dedim gitti dosyalar ama bir programla güvenlimodda çalıştırıp tarattım sildi virüsleri exeleri silmeden.
bu öyle virüs programının silebileceği virüs değil windowsu sıfırla yeniden kur format at felan filan yinede gitmiyor

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Format atarak kurtulabilirsin en iyi çözümdür bide diski temizlemeyi unutma.

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bilmeyen arkadaşlar gözünü seveyim yorum atmasın adamı yanlış şeylere yönlendiriyorsunuz diski de değiştirse bu virüs gitmiyor. Format attıkça tam tersine bu virüs dahada yayiliyor format atma. Sana tavsiyem iyi bir yazılımciya götür, bilgisayarciya değil . Sana attığım programlar senin becerebileceğin birşey değil . Yapabilirsen dene şansını ama zor bu virüs jpg tarzı şeylerle başlayıip önce exe dosyaları ve userini daha sonra ise biosu bile etkisine alıyor. Kısaca PC nin kontrolü tamamı ile senden çıkıyor. 2017 veya 18 civarı yayıldı dediğim gibi belirli bir çözümü yok emisoftun sana attığım yazılımı ile düzeltebilen var ama oda belli değil . Geçmiş olsun

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bildiğimiz trojan Win32 tarzı virüslerden değil bu .
Post automatically merged:

C ve D yi tamamen temizlersen ve sıfırdan temiz bir format atarsan hiçbir şey kalmayacaktır
Gitmiyor isterse deneyebilir diski çıkarıp yeni bir disk taksın pc yi açtığı an tekrar virüs oto yükleniyor :)

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
diski temizleme gibi bi lüksüm malesef yok ortlama 4 tb lik gibi resim video tarzı herşeyim burda var tahmini olarak 2000'li yıllardan beri sakladığım bütün depolarım burda

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
diski temizleme gibi bi lüksüm malesef yok ortlama 4 tb lik gibi resim video tarzı herşeyim burda var tahmini olarak 2000'li yıllardan beri sakladığım bütün depolarım burda
Dediklerime uy. Şu bilmeden format diyen virüs programı öneren bilmiş kardeşlerimi dikkate alma zaman kaybı yaratacaktır. Virüs biosa sıçrarsa dahada vahim çok uğraşirsin.iyi bir yazilimci çözebilir Büyük ihtimalle offline şifre kırıcı tarzı programlarla temizleyebilir

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Format fayda değil bu virüse yardım eden çıkar inşallah işin zor

hm
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Tüm dosyalarınızın uzantısı birden alka (.alka v0204) olduysa bilgisayarınıza fidye yazılımı / fidye virüsü bulaştı ve tüm dosyalarınızı şifrelendi demektir. Sadece dosya uzantısı değişmiyor. Tüm dosyalar ayrıca açılamaz şekilde şifreleniyor.kisaca senin bilgilerin karşıya geçiyor .
(6 Şubat 2020) Şuan için bir STOP / Djvu virüsü varyantı olan ve dosya uzantılarını .alka olarak değiştiren yazılımın şifrelediği dosyaların şifresini çözmek için bir yol yok.

Eğer bu şekilde ise yapabilecegin tek şey var;
Dosyalarının içinde önemli bilgiler var ise Veri Kurtarma Hizmetlerine başvurup ücret karşılığında dosyalarını kurtarabilirsin, daha sonrada harddiskleri çöpe atarsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...