Uzman Üye
Yabanci bir firma var ama o da dolar üzerinden işlem yaptığı için çok yüklü para istiyor arkadaş sanirim benim attigim programları da denemiş tam bilmiyorum ama Bulaşana Allah yardım etsin keşke 3-5 trojan zımbırtisindan olsa bu virüsEğer bu şekilde ise yapabilecegin tek şey var;
Dosyalarının içinde önemli bilgiler var ise Veri Kurtarma Hizmetlerine başvurup ücret karşılığında dosyalarını kurtarabilirsin, daha sonrada harddiskleri çöpe atarsın.
Yabanci bir firma var ama o da dolar üzerinden işlem yaptığı için çok yüklü para istiyor arkadaş sanirim benim attigim programları da denemiş tam bilmiyorum ama Bulaşana Allah yardım etsin keşke 3-5 trojan zımbırtisindan olsa bu virüs
Adam verilere giremez ki yedeklemeyi çalışsin yakında pc hiç açılmaz hala gelecek.Bulut depolamanın ve veya yedekte harici bir disk daha bulundurmanın bir kez daha yararını görmüş olduk. Önemli verilerinizi mutlaka ayrı bir yere daha yedekleyin şahsen böyle birşeyden çok önemli verileri kaybetmektense paraya kıyıp bir disk daha alıp verileri ona yedeklemek akıl işi olur ama insan düşünemiyor tabi banada bulaşırmı edermi diye neyse tekrar tekrar geçmiş olsun arkadaşım.
Adam verilere giremez ki yedeklemeyi çalışsin yakında pc hiç açılmaz hala gelecek.
Veriyi kurtarabilir de virüs nasıl temizlenecek ? Bu virüs sadece diski ele geçirmiyor ki tamamıyla pc yi kontrol altına alıyorBursa'da falan da Veri Kurtarma Hizmetleri veren firmalar var.
Kurtarılacak belgeleri söylüyorsun ve kurtarılan dosyaların boyutuna göre ücretlendirme yapıyorlar yani net bir fiyatı yok.
Aynı şekilde format atılmış bilgisayarlarda format atılmadan önce yüklü olan, yedeklemeyi unuttuğun dosyaları vs de alabiliyorlar.
Veriyi kurtarabilir de virüs nasıl temizlenecek ? Bu virüs sadece diski ele geçirmiyor ki tamamıyla pc yi kontrol altına alıyor
Diski çıkarıp yeni bir disk taksın isterse o virüs tekrar gelecektirİlk yorumda da söylediğim gibi, yapabileceği tek şey bu gibi firmalara diskleri verip verileri kurtarmak ve diskleri çöpe atmak.
Ben ona gerekli programları attım şuanda tek çözebilecek şey ona attığım programlar o da tam anlamıyla çözemiyor Microsoft emisoft ortaklığı ile çıkardı çözebilirse o çözer
Post automatically merged:
Diski çıkarıp yeni bir disk taksın isterse o virüs tekrar gelecektir
Post automatically merged:
Kısaca arkadaşım içini karartmak gibi olmasın ama virüse çözüm bulunmasını bekleyeceksin yapabileceğin pek birşey yok
O virus kalici degil dosyalari yedekleyip format atsa da sikinti olmaz onemli olan teksey arkadasin dosya uzantilarini kurtarmakta isi hic kolay degil fidye virusu oldugu acikArkadaşlar anlamıyorsunuz sanırım virüs sadece diskteki verileri şifreliyor donanıma vesayire bulaşmıyor eğer veri kurtarmak istemiyor ise arkadaş bu virüsten herhangi bir virüs programı ile kurtulabilir. Verileri kurtarmak söz konusu değil ancak virüsten kurtuluş mümkündür aksini iddia edenler okudukları yazıyı tekrar tekrar okusun diyorum bilip bilmedende yorum yapmayın lütfen.
Hangi antivirüs programları alka virüsünü temizleyebiliyor?
Şuan için Malwarebytes, Emsisoft, AVG, AVIRA, Sophos, McAfee,ESET-NOD32 ve bir kaç antivirüs yazılımı bu virüsü temizleyebiliyor. Fakat bahsettiğim şey virüsün temizlenmesi. **Şifreli dosyaların şifrelerini bu programlar çözmüyor.**
İyi okuyun...
Fidye viruslerine karsi yardim isteyenler bu siteyi iyice takip edin orada sizin pc de olan virus isimleri de olacaktir sifreleri kirilmis olan viruslerin listesi de var. Sizin pc de olan virus ismi yoksa bu sitede iletisim kurun belki yardimci olurlar. Avrupa ulkelerinin katilimiyla ortak ekip kurmuslar fidye viruslerine bildiginiz gibi savas acmislar. Insallah isinize yarar.bu virüs format,sistem geri yükleme, virüs programları ıvır zıvır hiçbiriyle gitmez istersen 30 kere format at gitmez kardeşim sana özelden attığım dosyaları indir şuanda işe yarıyor denen tek yazılımlar onlar onlarda tam anlamıyla çözemiyor 2019 yılında çıktı bu lanet şey çözebilen yok geçmiş olsun.fidyeye yakalanmışsın.
allah be buldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?