alka Virüs Yardım Pls

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Alka Ransomware Fidye yazılımı şu anda en yaygın olarak dağıtılan dosya şifreleme virüsü olan DJVU malware ailesine aittir. Dünya çapında binlerce kurban için geri döndürülemez derecede bozuk dosyaları var. 204. sürümü tarafından etkilenen kullanıcılar , Windows Dosya Gezgini'nde dosya adının yanındaki Tür bölümünde ALKA Dosyası görür .

Virüs önce sistem geri yükleme noktalarını silerek çalışır; daha sonra kurbanın bilgisayarında veya tüm ağında depolanan dosyaları şifreler. Ayrıca, güvenliği ihlal edilmiş PC'ye takılı harici cihazlardaki dosyaları şifreleyebilir. Bu virüsün birincil amacı, mağdurun kendi dosyalarına erişmesini önlemek, hayal kırıklığına neden olmak ve mağduru fidye ödemeye zorlamaktır. ALKA virüsü 490 $ veya 980 $ ödemeyi talep ediyor. Saldırıdan bu yana 72 saat içinde ödenirse daha düşük fiyat puanı uygulanır.

Aynı zamanda Bios çipine de müdahelede bulunarak bir kalıntısını bırakıyor. Bilgi alıntı tabiki inşallah çözersin geçmiş olsun ama baya sağlam birşeye benziyor.

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Eğer bu şekilde ise yapabilecegin tek şey var;
Dosyalarının içinde önemli bilgiler var ise Veri Kurtarma Hizmetlerine başvurup ücret karşılığında dosyalarını kurtarabilirsin, daha sonrada harddiskleri çöpe atarsın.
Yabanci bir firma var ama o da dolar üzerinden işlem yaptığı için çok yüklü para istiyor arkadaş sanirim benim attigim programları da denemiş tam bilmiyorum ama Bulaşana Allah yardım etsin keşke 3-5 trojan zımbırtisindan olsa bu virüs :)
Post automatically merged:

Ödemi isteyen adamların net üzerinde sayfası var arkadaşın dediği doğru ama kesinlikle önermem zaten o parayı karşılayabileceğini zannetmiyorum. İnternet üzerinden birde şerefsizler satış yapıyor kesinlikle uzak dur.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Bulut depolamanın ve veya yedekte harici bir disk daha bulundurmanın bir kez daha yararını görmüş olduk. Önemli verilerinizi mutlaka ayrı bir yere daha yedekleyin şahsen böyle birşeyden çok önemli verileri kaybetmektense paraya kıyıp bir disk daha alıp verileri ona yedeklemek akıl işi olur ama insan düşünemiyor tabi banada bulaşırmı edermi diye neyse tekrar tekrar geçmiş olsun arkadaşım.

hm
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Yabanci bir firma var ama o da dolar üzerinden işlem yaptığı için çok yüklü para istiyor arkadaş sanirim benim attigim programları da denemiş tam bilmiyorum ama Bulaşana Allah yardım etsin keşke 3-5 trojan zımbırtisindan olsa bu virüs :)

Bursa'da falan da Veri Kurtarma Hizmetleri veren firmalar var.
Kurtarılacak belgeleri söylüyorsun ve kurtarılan dosyaların boyutuna göre ücretlendirme yapıyorlar yani net bir fiyatı yok.
Aynı şekilde format atılmış bilgisayarlarda format atılmadan önce yüklü olan, yedeklemeyi unuttuğun dosyaları vs de alabiliyorlar.

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bulut depolamanın ve veya yedekte harici bir disk daha bulundurmanın bir kez daha yararını görmüş olduk. Önemli verilerinizi mutlaka ayrı bir yere daha yedekleyin şahsen böyle birşeyden çok önemli verileri kaybetmektense paraya kıyıp bir disk daha alıp verileri ona yedeklemek akıl işi olur ama insan düşünemiyor tabi banada bulaşırmı edermi diye neyse tekrar tekrar geçmiş olsun arkadaşım.
Adam verilere giremez ki yedeklemeyi çalışsin yakında pc hiç açılmaz hala gelecek.

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bursa'da falan da Veri Kurtarma Hizmetleri veren firmalar var.
Kurtarılacak belgeleri söylüyorsun ve kurtarılan dosyaların boyutuna göre ücretlendirme yapıyorlar yani net bir fiyatı yok.
Aynı şekilde format atılmış bilgisayarlarda format atılmadan önce yüklü olan, yedeklemeyi unuttuğun dosyaları vs de alabiliyorlar.
Veriyi kurtarabilir de virüs nasıl temizlenecek ? Bu virüs sadece diski ele geçirmiyor ki tamamıyla pc yi kontrol altına alıyor

hm
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Veriyi kurtarabilir de virüs nasıl temizlenecek ? Bu virüs sadece diski ele geçirmiyor ki tamamıyla pc yi kontrol altına alıyor

İlk yorumda da söylediğim gibi, yapabileceği tek şey bu gibi firmalara diskleri verip verileri kurtarmak ve diskleri çöpe atmak. :)

live the moment
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Ben ona gerekli programları attım şuanda tek çözebilecek şey ona attığım programlar o da tam anlamıyla çözemiyor Microsoft emisoft ortaklığı ile çıkardı çözebilirse o çözer

İlk yorumda da söylediğim gibi, yapabileceği tek şey bu gibi firmalara diskleri verip verileri kurtarmak ve diskleri çöpe atmak. :)
Diski çıkarıp yeni bir disk taksın isterse o virüs tekrar gelecektir

Kısaca arkadaşım içini karartmak gibi olmasın ama virüse çözüm bulunmasını bekleyeceksin yapabileceğin pek birşey yok

hm
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Ben ona gerekli programları attım şuanda tek çözebilecek şey ona attığım programlar o da tam anlamıyla çözemiyor Microsoft emisoft ortaklığı ile çıkardı çözebilirse o çözer

Diski çıkarıp yeni bir disk taksın isterse o virüs tekrar gelecektir

Kısaca arkadaşım içini karartmak gibi olmasın ama virüse çözüm bulunmasını bekleyeceksin yapabileceğin pek birşey yok

Sanırım bu virüs sadece disklere değil tamamen bilgisayar donanımına bulaşıyor.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Yukarıda paylaştım marifetlerini sanıyorum bu virüsü yazan iranlı birisi.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
öyle bişiye düştük ki allah yardımcımız olsun

LoL Script's & Python
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar anlamıyorsunuz sanırım virüs sadece diskteki verileri şifreliyor donanıma vesayire bulaşmıyor eğer veri kurtarmak istemiyor ise arkadaş bu virüsten herhangi bir virüs programı ile kurtulabilir. Verileri kurtarmak söz konusu değil ancak virüsten kurtuluş mümkündür aksini iddia edenler okudukları yazıyı tekrar tekrar okusun diyorum bilip bilmedende yorum yapmayın lütfen.

Hangi antivirüs programları alka virüsünü temizleyebiliyor?
Şuan için Malwarebytes, Emsisoft, AVG, AVIRA, Sophos, McAfee,ESET-NOD32 ve bir kaç antivirüs yazılımı bu virüsü temizleyebiliyor. Fakat bahsettiğim şey virüsün temizlenmesi. **Şifreli dosyaların şifrelerini bu programlar çözmüyor.**

İyi okuyun...

波マリファナ
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
dostum o virüsü siolemiyorsun malwareler işlemiyor kusura bakma üzüldüm senin adına

XS
Süper Üye
9 HİZMET YILI
Selam kardesim oncelikle fidye virusu olabilir mobildeyim tam bakamiyorum uzantiya bende de degisik bi isimle ayni virus bulasmisti elimde olan herseyi kaybettim ama kurcaladim mp3ler halledilebilir mp3 kesme veya degistirme online oluyor. video bilmiyorum bir video yukeleme yada editleme sitesi bul online veya programlar ile yukle ve farkli kaydet. Fotograflari da denemeni tavsiye ederim. Dosyalarini silme sakin ve para isteniyorsa para da verme sakin.

Arkadaşlar anlamıyorsunuz sanırım virüs sadece diskteki verileri şifreliyor donanıma vesayire bulaşmıyor eğer veri kurtarmak istemiyor ise arkadaş bu virüsten herhangi bir virüs programı ile kurtulabilir. Verileri kurtarmak söz konusu değil ancak virüsten kurtuluş mümkündür aksini iddia edenler okudukları yazıyı tekrar tekrar okusun diyorum bilip bilmedende yorum yapmayın lütfen.

Hangi antivirüs programları alka virüsünü temizleyebiliyor?
Şuan için Malwarebytes, Emsisoft, AVG, AVIRA, Sophos, McAfee,ESET-NOD32 ve bir kaç antivirüs yazılımı bu virüsü temizleyebiliyor. Fakat bahsettiğim şey virüsün temizlenmesi. **Şifreli dosyaların şifrelerini bu programlar çözmüyor.**

İyi okuyun...
O virus kalici degil dosyalari yedekleyip format atsa da sikinti olmaz onemli olan teksey arkadasin dosya uzantilarini kurtarmakta isi hic kolay degil fidye virusu oldugu acik

XS
Süper Üye
9 HİZMET YILI
bu virüs format,sistem geri yükleme, virüs programları ıvır zıvır hiçbiriyle gitmez istersen 30 kere format at gitmez kardeşim sana özelden attığım dosyaları indir şuanda işe yarıyor denen tek yazılımlar onlar onlarda tam anlamıyla çözemiyor 2019 yılında çıktı bu lanet şey çözebilen yok geçmiş olsun.fidyeye yakalanmışsın.
Fidye viruslerine karsi yardim isteyenler bu siteyi iyice takip edin orada sizin pc de olan virus isimleri de olacaktir sifreleri kirilmis olan viruslerin listesi de var. Sizin pc de olan virus ismi yoksa bu sitede iletisim kurun belki yardimci olurlar. Avrupa ulkelerinin katilimiyla ortak ekip kurmuslar fidye viruslerine bildiginiz gibi savas acmislar. Insallah isinize yarar.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Yada google da Crypto Sheriff yazip aratin.

umarım birilerine yardımcı olur!
ilk olarak bu siteye girin.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

resimde gördüğünüz Choose first file from PC yazısını tıklayın virüs bulaşmış dosyanızı yükleyin.
eğer bu virüsün şifresi kırılmışsa siteden size yardım sağlanacaktır. yada direk virüs dosya uzantısını en aşağıda yazıp taratabilirsiniz şifresi kırılan virüs uzantıları listesine gidersiniz kendiniz kontrol edersiniz.
Crypto Sheriff - No More Ransom

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    265.4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
allah be buldum :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Bilişim teknoloji uzmanlarından birebir teknik destek alırsan önemli dosyalarını resimlerini silinmeden kurtarabilirsin
bilgisayar tamircisi v.s değil direk olarak bilişim teknoloji uzmanı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...