Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kilo almaya çalışırsan yemeklerde çorba ve sudan kaçınmalısınız bende kilo alamaya çalışıyorum ve çorba ve su tüketmiyorum ama suyu yemekten sonra tüketin önce tüketmeyin
millet kilo vermeye uğraşır sende almaya uğraşıyosun
knk aslında almak kadar kolay bişey yok ya otur pc başına durmadan abur cubur ye of mis 1 ayda 10-15 kilo rahat alırsın
Kilo almak, aynı kilo vermek gibi kişisel bir hedef olabilir ve bunu başarmak için bazı sağlıklı adımlar atabilirsiniz. Ancak, kilo alırken sağlığınızı ve iyi beslenmeyi ön planda tutmalısınız. İşte kilo almanıza yardımcı olabilecek bazı temel ipuçları:
Düzenli ve Dengeli Beslenme: Yüksek kalorili, dengeli bir diyet kilo almanıza yardımcı olabilir. Protein, karbonhidratlar ve sağlıklı yağları içeren bir yemek planı oluşturun. Öğünlerinizi ve ara öğünleri düzenli olarak yemek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kaloriyi almanıza yardımcı olabilir.
Porsiyon Kontrolü: Porsiyonları artırarak daha fazla kalori alabilirsiniz. Büyük öğünler ve daha sık yemek yeme, bu konuda yardımcı olabilir.
Sağlıklı Atıştırmalıklar: Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar tüketmek, ek kalori sağlayabilir. Örneğin, fındık, kuruyemiş, peynir, yoğurt ve meyve gibi besleyici atıştırmalıkları tercih edebilirsiniz.
Yüksek Kalorili Gıdalar: Daha yüksek kalori içeren gıdaları tercih edebilirsiniz. Örneğin, yağlı balık, avokado, zeytinyağı, fıstık ezmesi gibi gıdalar daha fazla kalori içerir.
Egzersiz: Egzersiz, kas kütlesini artırmanıza yardımcı olabilir. Ağırlık kaldırma ve direnç egzersizleri kas gelişimini teşvik edebilir.
Sıvı Tüketimi: Yeterli miktarda su içmeye dikkat edin, ancak aşırı su içmek yemek iştahınızı azaltabilir. Özellikle yemeklerden önce su içmeye dikkat edin.
Sağlık Profesyoneli ile İşbirliği: Kilo alımı veya zayıflık sorununuz varsa, bir doktora veya beslenme uzmanına başvurmak iyi bir fikir olabilir. Temel sağlık sorunları veya beslenme eksiklikleri kilo alımını etkileyebilir, bu nedenle bir uzmanın rehberliği önemlidir.
Unutmayın ki herkesin metabolizması farklıdır ve kilo almak veya kilo vermek kişiseldir. Sağlıklı bir şekilde kilo almak ve kilonuzu izlemek önemlidir. Ayrıca, kilo alırken vücut yağının artmasını istemeyebilirsiniz, bu nedenle kilo alımınıza kas gelişimine odaklanmak sağlıklı bir yol olabilir.
bu konuyu yeni görmem hem üzdü hem sevindirdi kilo almakta biraz zorlanıyordum açıkcası pilava da bağlı yaşamak istemediğimden kalmıştım böyle sıska bunları deneyimleyip yorumlicağım
dostum eger bütcen varsa muz yulaf fındık ezmesi ve proteın tozunu karsıtırıp hergun yarım litre olmak üzere içersen veya ezmıyım yersen 4 5 aya etkısı başlıyor eger bütcen yoksa tek yulaf ezmesı ve proteın tozu etkı edıcektır
ağır kilolarla basit bir program bro-split idmanı takip et haftada 5 günlük. günlük kalori alman gereken miktarı hesapla (TDEE), uzerine 500 kalori ekle ve o kaloriyi tamamlamaya calıs her gun, protein alımını da arttır (kas kaybı yaşamamak için protein alımın vucut agirligin x 0,8 gr minimum olmali, mesela 80 kiloysan minimum 65 gr falan yemen lazım her gün)