Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bir insana gereginden fazla zaman harcayınca beyin bunun yaralı oldugunu sanıyor ve daha fazla ona zaman harcayıp onu tanımlamak istiyor bunu bunu önleme için farklı bir hobi edin bu anime olabilir kitap okumak olabilir.Bunu ben demiyorum bir pisikoloji kitabında okuyup kendimce çevirdim
Moruk bi kere yüz yüze gelmeyeceksin aynı sınıftaysan unutmanın imkanı yok çünkü aynı şeyi ben yaşadım göz gördüğü zaman gönül dayanmaz yani kısacası işin zor allah kolaylık versin
cidden seveceğin bir hobi edin. mesela ben keman çalıyorum. sadece aşık olduğun birini değil, herhangi bir sıkıntını atmana yardımcı olur. Gym'e de gidiyorum, bu da çok faydalı oluyor.
Evet, insan kendi kendine yetebilir ama sevgili konuları tamamen boş değil, insanın sohbet edip, arkadaşlarına anlatamayacağı şeyleri anlattığı, beraber gülüp beraber dertlendiği ve bazı yakınlıkları (bazen gereksinim olarakta geçebilir) karşıladığı için aslında olması gereken şeydir. Ama kafa dengi birisini bulmak çok zordur, eğer kıza cidden aşık olduysan ve onun da sana hisleri varsa açılmaya da çekiniyorsan ufak ufak yakınlıklar gösterebilirsin. "30 yaşında kimseyle evlenemezsek evlenek ehehe", "hadi 1 günlük sevgili olak ehehe" tarzı çocukça da olsa makarayla karışık söylendiğinde başarılı olabileceğin durumlara sokabilirsin.
Unutmak istiyorsan da kızdan bir süreliğine uzaklaşman gerekiyor, aynısını yaşadığım için biliyorum, belli bir süre uzak durduğunda artık soğumaya başlıyorsun, tamamen geçmeyecek ama artık durduk yere dertlenmeyeceksin de. O kız yerine farklı arkadaşlıklar edin, kız hakkında bilgi toplamayı bırak, sürekli karşılaşsan da soğuk şekilde davran. İçin acıyabilir ama kurtulmak istiyorsan uzak duracaksın.
Birisi sigara örneğini vermiş, sigarayı nasıl bırakırsın? Yerine bir şeyler koyarsın, şeker/nikotin bandı vs. Sigara içilen ortamlardan uzak durursun. Bu şekilde bırakırsın.
NOT: Şunu unutma, kız eğer senden en ufak bir hoşlanma fikri içindeyse, kızdan uzak durduğun ya da farklı arkadaşlarla/kızlarla takıldığın da "Neden beni tercih etmiyor?" sorusu içine girebilir ve sana yakınlık göstermeye çabalayabilir. Tabii ki her zaman tutmayabilir, umursamayabilir de. Tabii, iki türlü de bu yöntemde senin yararına olacaktır.