- Moderatör
Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Bu çağda modernlik ayağına genişlik yok mu?Kız ve erkek arkadaş olmak mı?
Neden, olamaz mı? Her erkek ve kız sevgili olmak zorunda değil.
Bu çağda modernlik ayağına genişlik yok mu?Kız ve erkek arkadaş olmak mı?
Neden, olamaz mı? Her erkek ve kız sevgili olmak zorunda değil.
Hadi gel, bu konuyu tartışalım.
Tabii ki tartışalım.
İlişkiler menfaat üzerine yürür, yürümez diyen varsa da inkâr ediyordur. En basitinden, bir kız senin bir yeteneğinden, tipinden ya da ne bileyim herhangi bir şeyinden hoşlanır ve onun için yanında durur. Erkekler için de durum bu şekilde, kızın güzelliğinden ya da herhangi bir şeyinden hoşlanır. İlişki başlar. Aynı şey arkadaşlık ilişkileri için de geçerli, herkesin bir menfaati oluyor ki birilerinin yanında duruyor. Birbirimizi kandırmanın pek bir mantığı da yok. İnsanız, insan çıkar uğruna birilerinin yanında durur.
Geniş düşüncelere sahip olarak mı değerlendirirsin, nasıl değerlendireceğini bilemiyorum. Açıkçası çok da umurumda değil. Ben sadece kısıtlamayı doğru bulmuyorum ki sen kendini o kızın yerine koy. Bu zihniyet sadece orta doğu ülkelerinde olsa gerek. Şunu da hatırlatayım ki kadınlar sizin malınız değil. 2022 Türkiye'sindeyiz ve kadın şunu yapamaz, bunu yapamaz düşüncesinden de çıkın artık. Burası Suudi Arabistan değil, Türkiye. Suudi Arabistan da bir zamanlar kadınlar araba sürebilir mi tartışması sürerken Mustafa Kemal Atatürk 90 sene önce göklerde bir kadına uçak uçurdu. İlk kadın pilotumuz da Sabiha Gökçen, hatırlatmama gerek olduğunu düşünmüyorum.
Kısacası buradan bir sonuç çıkaracak olursak kimse kimsenin malı değildir ve ilişkiler de menfaat üzerine yürüyor. Bunun aksini kimse iddia edemez ve sırf birinin sevgilisi var diye de farklı kızla ya da erkekle konuşamaz gibi bir şeyin olduğunu da düşünmüyorum. Bir erkeğin uzun süreli kız arkadaşı, bir kızın da uzun süreli erkek arkadaşı olabilir. Bunun kadar doğal bir şey yok, konu sahibi arkadaş diyor ki kızın 4 senelik arkadaşıymış diyor. Konu sahibi arkadaş yokken bu çocuk varmış, ee tekte bu çocuğu mu silsin? Ne yapsın? Kısıtlayarak bir yere varamazsınız.
Herkes ne kasmış. 30 35'e kadar çoğu ilişkin bitecek, başlayacak, bitecek, başlayacak. Sal gitsin, oluruna zevk ver. Zevk al, tadını çıkar. Tadını çıkart.